Viorica Dăncilă este candidatul PSD la Cotroceni

| 23 iul, 13:18

Viorica Dăncilă a fost votată de majoritatea PSD ca fiind candidatul la alegerile prezidențiale. Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au fost împotriva Vioricăi Dăncilă!

Potrivit unor surse, Gabriela Firea ar fi renunțat la candidatura la Cotroceni, după ce baronii și-au anunțat susținerea pentru Viorica Dăncilă.

Dacă înainte de BPN, Gabriela Firea a declarat că nu se pune problema unei retrageri din cursă, pare că întîlnirea cu Dăncilă a făcut-o să-și schimbe părerea.

”Dragoste cu de-a sila nu se poate. Eu am vrut să fac un bine partidului. Dacă colegii mei nu consideră că aceasta e calea potrivită pentru ei, nu am decât să accept decizia care se va lua. Eu voi spune colegilor cum văd lucrurile, care sunt atuurile mele pentru a deveni candidatul PSD la prezidențiale. Înțeleg că nu sunt posibile înțelegeri cu ALDE și Pro România, cel puțin nu pentru primul tur, poate pentru al doilea. Eu nu pot să impun ceva colegilor, dar poate va venbi și vremea mea”, a declarat Gabriela Firea.

  • Liderul PSD Vrancea Marian Oprişan a declarat că Viorica Dăncilă este o soluţie pentru alegerile prezidenţiale şi are mari şanse de a câştiga în faţa lui Klaus Iohannis. Social-democratul a precizat că o coaliţie de stânga este binevenită pentru PSD.

„Viorica Dăncilă este o soluţie pentru alegerile prezidenţiale. Are şanse mari în faţa lui Klaus Iohannis. Repet, astăzi vom avea o discuţie în interiorul CEx şi al Biroului Permanent şi vom lua o decizie în acest sens, dar eu cred că din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este o soluţie”, a afirmat Marian Oprişan, marţi, înaintea şedinţei social-democraţilor, în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului.

Preşedintele PSD Vrancea a mai spus că „realizarea unui pol de stânga, o coaliţie de stânga e binevenită pentru PSD”.

Premierul a avut, luni, o întrevedere cu liderii ALDE şi Pro România. Ulterior Viorica Dăncilă a declarat că aşteaptă până pe 3 august un răspuns de la Călin Popescu Tăriceanu şi de la Victor Ponta cu privire la susţinerea unui candidat PSD la prezidenţiale.

Social-democraţii se reunesc, marţi, în Birou Politic Naţional, pentru a-şi alege candidatul la prezidenţiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.

Congresul PSD pentru validarea prezidenţiabilului are loc pe 3 august.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ