Virgil Popescu: Tot ce a propus ANRE se regăseşte în textul de Ordonanţă iar textul a fost avizat de către ANRE

| 02 sep, 16:31

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat vineri că tot ceea ce a propus ANRE se regăseşte în textul de Ordonanţă privind măsurile din energie iar textul de ordonanţă a fost avizat de către Autoritatea de Reglementare, arătând că restul sunt speculaţii. Popescu a mai afirmat că el nu crede că ordonanţa încalcă vreo directivă europeană.

 

”Tot ce a propus ANRE se regăseşte în textul de Ordonanţă, iar textul de ordonanţă a fost avizat de către Autoritatea de Reglementare. Restul vă spun că sunt speculaţii, eu nu cred că ordonanţa încalcă vreo directivă europeană”, a spus ministrul. El a precizat că pe 9 septembrie, la Bruxelles, va prezenta ceea ce am aprobat ieri în această ordonanţă şi care a intrat din data de ieri în vigoare. ”Ne-am inspirat foarte mult din proiectul colegilor din Grecia, proiect care a fost notificat la Comisia Europeană. Chiar cifra de 450 de lei este o cifră în jurul valorii de 90 de euro, care se regăseşte inclusiv pe majoritatea tehnologiilor de producere a energie electrice în Grecia. Deci vorbim de lucruri care există, care au fost deja aprobate şi în rest nu vreau să intru în alte speculaţii”, a mai spus ministrul Energiei. Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat, vineri, la Digi24, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE. Reacţia lui Rareş Bogdan a venit în contextul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieţei energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanţa de urgenţă adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerţul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media. Rares Bogdan a spus că atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, loveşte în credibilitatea primului-ministru şi a coaliţiei de guvernământ şi necesită o reacţie rapidă atât din partea PNL cât şi a celor din PSD şi UDMR. Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Ştefan Radu Oprea a declarat vineri, pentru News.ro, în urma solicitării lui Rareş Bogdan privind revocarea întregii conduceri a ANRE, că liberalul ”a acţionat emoţional, pentru că nu s-a uitat în Monitorul Oficial pentru a vedea că Ordonanţa este semnată şi avizată de ANRE” şi a precizat că schimbarea vine oricum pe cale naturală, în cazul ANRE, pentru că actualei conduceri îi expiră mandatul în această toamnă. viewscnt

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ