Vlad Cosma a demisionat din funcţiile din PSD. Deputatul, cercetat în dosarul în care este arestat cumnatul premierului

| 23 mar, 15:55

Deputatul Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă în dosarul în care este arestat şi Iulian Herţanu, şi-a dat demisia din funcţiile de conducere pe care le avea în PSD, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central.

Cosma a confirmat însă că va rămâne membru al social-democraţilor şi va susţine în continuare în calitate de deputat grupul parlamentar PSD şi Guvernul Ponta.

Deputatul se află sub control judiciar, la fel ca tatăl său, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, implicat în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, cei doi au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, acuzat de fraudarea unui contract cu bani europeni şi evaziune fiscală.

Citeşte şi: Consilierul local Ionuţ Ionescu, arestat de procurori în dosarul cumnatului lui Ponta, Iulian Herţanu

Iulian Herţanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 18 februarie pentru că ar fi obţinut un contract pentru lucrarile de extindere a canalizării în Comarnic cu fonduri europene, pentru ca mai apoi să folosească banii în alte scopuri.

În dosar mai sunt cercetaţi preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma şi deputatul Sebastian Ghiţă.

Cei trei au fost puşi sub control judiciar şi sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe Herţanu şi partenerii lui de afaceri să obţină acest contract, punând presiune şi ameninţând conducerea firmei care derula proiectul european.

Prejudiciul din acest dosar este de 7 milioane de euro.

Citeşte şi: VESTE TERIFIANTĂ pentru cumnatul lui Victor Ponta: ce i se va întâmpla exact de Paşte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ