Vodafone oferă 7,7 miliarde euro pentru preluarea celei mai mari companii de cablu din Germania

| 13 sep, 2013

Vodafone Group a obţinut acordul majorităţii acţionarilor Kabel Deutschland pentru oferta de preluare a operatorului german de servicii prin cablu, în valoare de 7,7 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

Kabel Deutschland a anunţat că cel puţin 75% dintre acţionari au aprobat oferta până la termenul limită de 11 septembrie. Acţionarii care nu şi-au dat încă acordul mai au această posibilitate în perioada 17-30 septembrie.

Compania germană este un element esenţial al strategiei de extindere a Vodafone, grupul britanic fiind în căutare de soluţii de creştere a veniturilor.

Kabel Deutschland este cea mai mai companie de servicii prin cablu din Germania, cea mai mare piaţă a Vodafone, şi a atras o ofertă şi din partea Liberty Global.

Achiziţia de către Vodafone a fost pusă în pericol de investitorii care şi-au păstrat acţiunile în speranţa unui câştig mai mare. Elliott Management, companie condusă de miliardarul Paul Singer, a cumpărat acţiuni şi a devenit cel mai mare acţionar al Kabel Deutschland, cu o participaţie de 10,9%, în zilele de dinaintea termenului limită.

Fondul de hedging a vrut să profite de o lege germană potrivit căreia un cumpărător care obţine cel puţin 75% din acţiunile unei companii trebuie să ofere mai mulţi bani restului acţionarilor, a spus o sursă apropiată situaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ