Salarii mai mari pentru 100.000 de angajaţi Volkswagen din Germania

| 29 mai, 2013

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, va majora salariile a peste 100.000 de angajaţi din Germania, cu 5,7%, în următoarele 20 de luni, în urma unui acord încheiat de companie cu influentul sindicat IG Metall.

Volkswagen va creşte salariile de bază din Germania cu 3,4% de la 1 septembrie şi cu 2,2% de la 1 iulie 2014, se arată într-un comunicat transmis de companie, transmite Bloomberg.

IG Metall a obţinut la mijlocul lunii mai majorări salariale pentru aproximativ 770.000 de angajaţi din industria prelucrătoare a landului Bavaria. Acordul este utilizat drept model în alte negocieri de muncă din Germania.

Înţelegerea cu Volkswagen, negociată separat de IG Metall, acoperă 102.000 angajaţi de la 6 fabrici din vestul Germaniei şi de la divizia de servicii financiare a grupului.

Economia germană a crescut cu numai 0,1% în primul trimestru, potrivit datelor oficiale. Economia zonei euro, principala piaţă de export a Germaniei, va continua să scadă cel puţin până la jumătatea acestui an, anticipează economiştii.

Inflaţia se va menţine sub pragul de 2% în acest an şi anul viitor, potrivit estimărilor analiştilor.

Volkswagen a reuşit să evite impactul scăderii abrupte a pieţei auto din Europa printr-o prezenţă solidă în China şi datorită profitului semnificativ obţinut de la mărcile de lux Porsche, Audi şi Bentley.

Grupul are aproape 550.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 249.000 în Germania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ