Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 8,1%, în primele șapte luni

| 04 sep, 23:22

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a crescut cu 8,1%, în primele șapte luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) remis, luni, AGERPRES.

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 31 iulie 2016, a înregistrat o creștere cu 8,1% datorită creșterii comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,7%), vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,8%)', se arată în document.

În ceea ce privește seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a înregistrat o creștere cu 7,4%, datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,5%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,4%).

'În luna iulie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) față de luna precedentă a crescut atât ca serie brută, cu 7,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%', menționează sursa citată.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul a crescut atât ca serie brută, cu 10,1%, iar ca serie ajustată sezonier cu 8,2%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ