Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 28,8 în luna martie

| 13 mai, 2013

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 28,8%, în martie 2013, faţă de luna februarie, iar ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat un plus de 2,7%, a anunţat, luni, Institutul Naţional de Statistică.

Creşterea s-a datorat lucrărilor de construcţii noi (plus 34,1%), lucrărilor de reparaţii capitale (plus 23,5%) şi lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (plus 18,4%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+43,4%) şi la construcţiile inginereşti (+29,5%). La clădirile rezidenţiale a avut loc o scădere cu 0,5%.

În trimestrul unu 2013, comparativ cu trimestrul unu 2012, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,1%, respectiv cu 5,1%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4,0%, respectiv cu 3,1%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 5,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,6%, respectiv cu 3,7%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 17,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din 2012, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,0%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+21,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+11,7%). Construcţiile noi au scăzut cu 5,6%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 1,4 %, respectiv cu 1,2%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 0,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2013, comparativ cu luna martie 2012 a crescut cu 0,5%. Pe elemente de structură, la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat creşteri cu 27,8%, respectiv cu 7,1%. La lucrările de construcţii noi a avut loc o scădere cu 3,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,0%. La construcţiile inginereşti s-a înregistrat o scădere cu 0,1%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ