Vor fi sparte BARIERELE: Nepoţii şi strănepoţii noştri ar putea TRĂI până la 1000 de ani

| 03 dec, 17:49

Cercetările în domeniul prelungirii vieţii umane au avansat, ele fiind finanţate de miliardarii planetei. Se cauta metodele prin care oamenii ar putea trăi între 500 şi 1000 de ani sau ar putea deveni nemuritori.

Încercarea de a prelungi viaţa umană este un subiect care i-a preocupat dintotdeauna pe oameni: de la elixirul magic în care credeau anticii şi până la consumul de aur sau jad (adesea letal) al împăraţilor chinezi; de la scăldatul în sânge de fete tinere practicat de „Lady Dracula” (contesa Elisabeth Bathory din Transilvania) până la îngurgitarea sângelui unor băieţi tineri, aşa cum s-a întâmplat în cazul Papei Inocenţiu al VIII-lea în secolul al XV-lea.

În zilele noastre, prelungirea vieţii umane reprezintă o preocupare a multor oameni bogaţi şi puternici. De această dată, se crede că progresele ştiinţei şi tehnologiei ne-ar putea prelungi viaţa. În fruntea listei celor care susţin acest lucru se află Bill Maris, şeful Google Ventures, care a afirmat că „oamenii vor putea trăi până la 500 de ani”.

Oamenii de ştiinţă afirmă că există mai multe metode prin care s-ar putea prelungi viaţa omului modern: prin rescrierea ADN-uluiînlocuirea organelor bolnave cu organe artificiale echivalente, utilizarea de celule stem care pot fi introduse în corp pentru „a repara” celule sau organe defecte” şi, nu în ultimul rând, prin crearea de avatari umani holografici.

Având în vedere că unele metode dintre cele enumerate constituie deja practici, ideea de nemurire nu este atât de ficţională. De exemplu,  miliardarul Nygard îşi ţine propriile celule stem într-un vas Petri și le injectează în corpul său de patru ori pe an. El crede nu doar că va trăi mai mult, ci chiar va întineri: „Acest lucru e incredibil, e o schimbare a regulilor jocului. Acest lucru ar putea elimina toate bolile. Înseamnă, probabil, şi nemurire”, afirmă într-un videoclip de promovare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ