Update: Senat: Cererea de urmărire penală în cazul Vosganian a fost respinsă

| 07 oct, 2013

Senatul a respins, luni, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian.

Update. Solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva liberalului Varujan Vosganian a primit luni din partea senatorilor 25 de voturi "pentru" şi 126 de voturi "împotrivă", fiind astfel respinsă.

Votul a fost secret, cu bile. Potrivit regulamentului, aprobarea unei astfel de solicitări necesită votul majorităţii senatorilor prezenţi.

"Vom lua în dezbatere raportul Comisiei juridice în legătură cu cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ referitor la senatorul PNL Varujan Vosganian. Va fi o şedinţă de plen cu dezbatere, cu intervenţii din partea domnului Vosganian, dacă va dori acest lucru. Grupurile parlamentare vor avea timpi de intervenţie, alocaţi conform algoritmului de reprezentare în Senat. Există şi posibilitatea ca grupurile să acorde timpul alocat lor fostului ministru al Economiei. Fiecare grup îşi foloseşte timpul cum consideră necesar", a declarat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD), la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Referitor la modalitatea în care va fi exprimat votul în plen, Dumitrescu a precizat că la Senat există cutuma votului secret electronic în astfel de cazuri. "Dacă însă se va solicita o altă modalitate de vot şi această solicitare va fi aprobată de plen, rămâne de văzut", a adăugat senatorul PSD.

Dezbaterea din plenul Senatului se va desfăşura pe durata a 30 de minute. Grupul PSD, având cel mai mare număr de senatori, 66, va beneficia de 11 minute pentru intervenţii. Grupul PNL, cu 50 de senatori, va avea la dispoziţie opt minute pentru a-şi exprima punctul de vedere iar cei 23 de senatori democrat-liberali vor putea să ia cuvântul patru minute.

Grupul PP-DD din Senat, constituit din 18 senatori, are alocate trei minute iar grupul PC, cu nouă senatori, şi grupul UDMR - opt senatori - vor dispune de câte două minute fiecare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ