Vosganian: Cifra de afaceri a Oltchim va ajunge la 12 milioane € în iunie

| 05 iul, 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, astăzi, că cifra de afaceri a Oltchim este de 11 milioane de euro pe lunile mai şi iunie şi va ajunge la 12 milioane, adăugând că pentru salariaţi a fost virată suma de trei milioane de lei, respectiv 80% din lichidarea pe mai.

"Cifra de afaceri a Oltchim este de 11 milioane de euro pe lunile mai şi iunie şi va ajunge la 12 milioane. Creşterea este de 100%. Pierderile s-au diminuat de la patru milioane euro, în luna februarie, la un milion de euro şi preconizăm că acestea vor ajunge la 780 000 euro în iulie. În luna august, intrăm pe echilibru. Astăzi, s-au livrat trei milioane de lei, echivalentul a 80 % din lichidarea pe luna mai a muncitorilor, iar, pentru TESA, 50 %. Dacă nu plăteam tichete de masă, acum eram în situaţia de a achita drepturile salariale până la data de 15 iunie", a declarat Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului Economiei, Oltchim "redevine bancabil". "Este, probabil, cea mai frumoasă veste pe care o avem de la 1 februarie până în prezent. L-am sunat aseară şi pe premierul Victor Ponta şi i-am spus că datele actuale de la Oltchim îl fac pentru prima oară bancabil, din decembrie 2012", a declarat Vosganian.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber Oltchim, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, au mers, vineri, la Prefectura Vâlcea, pentru o întâlnire cu administratorul judiciar, conducerea societăţii, reprezentanţii sindicatelor şi ai salariaţilor şi foştilor angajaţi ai Combinatului Oltchim, precum şi cu prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu. Vosganian şi Pană nu au mai vizitat combinatul, unde se aflau aproximativ o sută de persoane care aşteptau un răspuns în faţa sediului unităţii.

În timpul întâlnirii de la Prefectură, ministrul Economiei a discutat în contradictoriu cu liderul sindical Mihai Diculoiu, dar şi cu alţi reprezentanţi ai sindicatelor, spunându-le că la Oltchim mişcările de protest pot alunga investitorii şi bancherii interesaţi de combinat.

"Dacă serviţi opiniei publice un astfel de spectacol s-ar putea ca băncile să nu mai fie interesate. Disponibilizările care s-au făcut, s-au făcut pe maximul de protecţie oferit de legea română. Mă îndoiesc că în lume o ţară asigură protecţie până la doi ani pentru persoanele disponibilizate. Dumneavoastră, în loc să ne mulţumiţi că nu am atacat contractul colectiv de muncă şi am achitat drepturile salariale, chiar dacă avem mici întârzieri, faceţi mişcări de protest şi strigaţi: 'Hoţii', pentru că persoanele disponibilizate nu şi-au primit banii pe concediul aferent acestei perioade. Repet, domnilor lideri de sindicat, Oltchim are din nou încrederea sistemului bancar, un Oltchim care, în ianuarie, era considerat muribund, iar dumneavoastră faceţi o atmosferă care să oblige băncile să se întoarcă cu spatele", a spus ministrul Economiei.

Vosganian dat asigurări că cele o mie de persoane disponibilizate de la Oltchim vor primi sumele aferente concediilor pe perioada în care nu au lucrat.

În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim - 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti - au fost disponibilizaţi, ei beneficiind de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ