Vosganian: Evaluări între 40 şi 80 de milioane de euro la CupruMin

|

Ministrul Economiei, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, a anunţat că i-a prezentat premierului Victor Ponta lista companiilor interesate de privatizarea CupruMin şi a menţionat că, în urma evaluărilor, preţul de vânzare ar oscila între 40 şi 80 de milioane de euro.

"Pot să vă spun că sunt opt companii, dintre care trei sunt printre primele zece din lume. Despre celelalte cinci nu ştiu exact ce să vă spun, pentru că unele s-ar putea să fi fost special făcute cu contribuţii de capital în spate pe care, în acest moment, încă nu le identificăm", a declarat Vosganian.

Liberalul a menţionat că a avut, în cursul acestor zile, un dialog cu acele cabinete de avocatură care asigură expertiza în acest caz, dar şi cu Ministerul Mediului, pentru a afla care sunt obligaţiile de mediu. "În momentul de faţă evaluările sunt între 40 şi 80 de milioane de euro dar plafonul de sus este excesiv, probabil că cifra finală a ofertei noastre va fi undeva în jurul nivelului minim", a adăugat Vosganian.

Ministrul Economiei a adăugat că săptămâna viitoare va fi depus şi memorandumul privind privatizarea Plafar, punctând că în acest caz există două scrisori de intenţie din străinătate şi trei din România. "La Plafar avem un dialog cu aceste companii, dar încă nu am angajat consultantul pentru caietul de sarcini pentru că memorandumul abia acum se aprobă. Există unele companii la care este nevoie de unele clarificări de natură patrimonială. Şi Sanevitul este una dintre ele", a explicat Vosganian.

Ministrul a mai menţionat că a avut o discuţie cu premierul Ponta, iar acesta a fost de acord, ca în cazul Aversa să se modifice condiţiile de licitare, astfel încât compania să devină mai atractivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ