Vosganian: Oltchim este un produs vandabil

| 06 sep, 2013

Oltchim este un produs vandabil şi toţi investitorii care au solicitat acces la Camera de date a companiei au rămas cu o impresie foarte bună, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

El a precizat că în ultima decadă a lunii septembrie administratorii judiciari vor definitiva construirea vehicului special SPV, "acel Oltchim eliberat de povara datoriilor", iar această construcţie financiară şi funcţională va fi prezentată Adunării Creditorilor, împreună cu raportul de evaluare a activelor Oltchim.

Adunarea Creditorilor va stabili ce preţ doreşte să solicite potenţialilor investitori, iar apoi vor începe negocierile. Vosganian a menţionat că Oltchim are de făcut urgent o serie de îmbunătăţiri, fiind necesară o sumă de 10-15 milioane de euro.

"Suntem foarte aproape de a realiza o modalitate de finanţare pentru Oltchim, ceea ce ar fi o performanţă cu totul ieşită din comun", a mai spus Vosganian, care a amintit că la momentul intrării în insolvenţă compania lucra la 5% din capacitate şi producea pierderi de 5 milioane euro pe zi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Societăţile de Investiţii Financiare vor să formeze un consorţiu care să se implice în rezolvarea situaţiei Oltchim, intenţia fiind aceea de a investi într-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti.

Această intenţie a fost anunţată, joi, în cadrul unei discuţii pe tema redresării şi atragerii de investiţii la combinatul chimic de la Oltchim, pe care ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat-o cu George Mucibabici, preşedinte al Deloitte, Ştefan Vuza, preşedintele SCR Grup, şi Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2013
cantautor
minunat a grait Vosganian...
este un bun negociator...
bravo USL....
cand e bancabil,cand e vandabil....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ