Vosganian: România are cele mai mari zăcăminte de dolomită din Europa. Exploatarea este zero

| 18 iun, 2013

România are cele mai mari zăcăminte din Europa de dolomită, a declarat Ministrul Economiei, în cadrul unei conferințe organizate de Capital cu tema industriei extractive.

Acesta a precizat în cadrul conferinței că aceste zăcăminte nu sunt exploatate, dolomita fiind un element folosit inclusiv în industria auto.

"În acest moment, industria extractivă a minereurilor neferoase este într-un impas major, adică într-un punct de inflexiune din care se poate lichida complet sau se poate revitaliza. Această industrie nu a fost pregătită pentru economia de piaţă (pentru că parte a ei era subvenţionată), dar şi nepregătită pentru integrarea europeană. Industria era legată pe o anumită structură a PIB. Dacă vom compara cu media europeană de 16%, România are încă o zestre industrială de 24% din PIB. Numai că sunt industrii care aproape au dispărut, cum ar fi industria de utilaj greu, sau care s-au redus, cum ar fi industria siderurgică. Ceea ce a dat o lovitură foarte grea industriei extractive au fost cerinţele de mediu din cauza costurilor mar"', a spus Vosganian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ