Vosganian: România este țara în care comunitatea armeană se bucură de cele mai multe drepturi

| 07 apr, 20:17

Varujan Vosganian a declarat marți, în deschiderea sesiunii științifice "Cultură și civilizație armeană - interferențe istorice" de la Târgu Mureș, că nicăieri în lume comunitatea armenească nu se bucură de atâtea drepturi ca în România, care are un loc special în panteonul recunoștinței armenilor.

"Armenii au rezistat și în diaspora și trebuie să vă spun că în această privință poporul român are în panteonul recunoștinței poporului armean un panteon al recunoștinței pentru că armenii au știut întotdeauna să fie recunoscători celor care i-au ajutat în momente grele. (...) România este țara în care comunitatea armeană se bucură de cele mai multe drepturi. Nicăieri în lume din punct de vedere constituțional, legislativ, politic și cultural comunitatea armeană nu se bucură de atâtea drepturi de câte se bucură în România. Este poate și o recunoaștere tradiției unui popor care apare și în legende", a arătat senatorul.

El a spus că în 1991 România a fost prima țară din afara spațiului ex-sovietic care a recunoscut Republica Armenia, iar în 1994 a fost prima țară din Europa Centrală și de Est care a deschis o ambasadă a Armeniei.

Potrivit lui Vosganian, faptul că opinia publică românească este alături de armeni în acest an în care se comemorează 100 de ani de la genocidul împotriva armenilor "este pentru noi un mare prilej de consolare și mângâiere sufletească".

Senatorul Vosganian a afirmat că poporul român are un rol proeminent, un rol de excepție și că în mai toate momentele grele ale armenilor românii i-au ajutat, iar acest pământ a fost un adăpost pentru aceștia.

"Cu prestigiul unei tradiții multimilenare, cu încercările pe care istoria rareori le-a îndreptat asupra aceluiași popor, dar cu puterea de a supraviețui, ne întoarcem recunoștința noastră către locuitorii acestui pământ, către România, care iată ne oferă astăzi ocazia să fim cu drapelul armenesc, în același timp, armeni și români", a subliniat senatorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ