Votanții încep să vadă cine este Iohannis

| 27 noi, 2014

Iată că alegerile au trecut și ușor-ușor Klaus Iohannis și-a arătat adevărata față. De la „nu trerbuie să aibă toată puterea un singur partid” la „vrem ca PNL să dețină toată puterea” a fost un pas mic.

Povestea lui Klaus Iohannis se aseamănă într-o oarecare măsură cu cea a Cenușăresei. Până duminică 16 noiembrie, la ora 21:00, Iohannis era văzut de alegătorii săi ca luminița de la capătul tunelului, cel care a venit pentru a le transforma visele în realitate, președintele care va schimba clasa politică. După aflarea rezultatelor, vraja s-a rupt, buletinele de vot s-au transformat în simple hârtii și Iohannis a devenit în ochii tuturor cel pe care vreo 5,2 milioane de români l-au văzut încă de la început: un om scos în față de un regim obsedat să rămână la putere.

Citeşte şi: Înaltul preot Cristian Pârvulescu așază prima piatră la temelia piramidei lui Iohannis

Degeaba li s-a spus „iohanniștilor” că votează doar un nume, deoarece oamenii din spatele său sunt aceiași, degeaba au fost avertizați că în spatele lui Iohannis sunt de fapt niște indivizi ahtiați de putere, iar neamțul nu va reuși să pună piciorul în prag. Degeaba, toate acestea pentru ei era „propagandă comunistă” și nu merita luată în seamă. Oamenii erau setați să creadă ceva și orice argument împotriva era inutil, fiind ignorat.

Ei bine, iată că alegerile au trecut și ușor ușor Iohannis și-a arătat adevărata față. De la „nu trerbuie să aibă toată puterea un singur partid” la „vrem ca PNL să dețină toată puterea” a fost un pas mic. N-am văzut prea mulți să se scandalizeze atunci. Nu același lucru s-a întâmplat la anunțul că Dan Mihalache va conduce Cancelaria Prezidențială. Asta i-a lovit pe mulți dintre votanții lui Iohannis în moalele capului. „Cum adică, un om care e practic caracterizarea vie a sistemului politic de care noi vrem să scăpăm tu îl pui să conducă treburile pe la Cotroceni?”, și-au zis fanii lui Iohannis, dezamăgiți de alegerea idolului lor. Și pentru că Facebook-ul te ridică, Facebook-ul te doboară, a început să plouă cu comentarii negative pe pagina lui Klaus Iohannis, în care oamenii își exprimă nemulțumirea față de faptul că unul care a spus că Parteneriatul Strategic cu SUA îl lasă rece i-a fost consilier lui Adrian Năstase, are poze cu Iliescu şi va fi șeful Cancelariei Prezidențiale. Întrebarea evidentă este: ce făceau aceste persoane în timpul campaniei electorale, că Dan Mihalache era și atunci lângă Iohannis, a fost strategul său și nici nu s-a ascuns. De ce nu s-au scandalizat atunci? Sau nu l-au văzut pentru că le-a intrat spumă în ochi, de la cât le-au spălat Blaga, Macovei și restul creierele?

Citeşte şi: Antonescu, către Ponta: "Nu-l vrei vicepremier pe Iohannis? Cine ştie ce altceva va ajunge..."

Acesta este doar primul compromis pe care îl face Iohannis în fața celor care l-au făcut președinte. Nu, nu mă refer la cei care l-au votat, ci la cei care au băgat bani în campania sa și au gândit o strategie care a avut un succes mai mare decât cel scontat (aștept cu nerăbdare ancheta procurorilor privind votul din diaspora; veți fi surprinși să aflați cum a dus PNL turismul electoral la un nou nivel, cu avionul). Până una alta, Iohannis a generat un val de așteptări incredibil de mare, încât orice greșeală, oricât de mică, îl va afecta enorm.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
PISTORIUS
PRESEDINTELE
VOM TRAI SI VOM VEDEA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ