VRANCEA s-a cutremurat. Cel mai mare SEISM din acest an

| 29 mar, 10:06

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a produs, sâmbătă noapte, la ora 2:44, în zona seismică Vrancea. Epicentrul a fost localizat în județul Buzău, iar adâncimea la care s-a produs este estimată de Institutul Național pentru Fizica Pământului la 141 de kilometri.

Este cel mai puternic seism înregistrat în acest an și a fost resimțit la București, dar și la Pitești, Giurgiu, Galați, Brăila sau chiar la Chișinău.

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului pentru Fizica Pământului, a declarat că acest cutremur n-ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că este un mod de descărcare a energiei tipic pentru zona seismică Vrancea. O altă caracteristică - faptul că mișcările seismice de mare adâncime apar grupate - este ilustrată de seria de cutremure înregistrate în ultima perioadă.

Un astfel de cutremur nu produce pagube și nu e periculos, chiar dacă îl resimțim, a arătat Mircea Radulian.

Magnitudinea și adâncimea cutremurului au fost revizuite de Institutul pentru Fizica Pământului.

Dacă inițial se anunțase o magnitudine de 4,8 și o adâncime de 150 de kilometri, acum INFP indică pe site o magnitudine de 4,9 și o adâncime de 141 de kilometri.

Citeşte şi: ALERTĂ de CUTREMUR în România! Vezi când va veni MARELE SEISM

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ