VRANCEA s-a cutremurat de DOUĂ ori în mai puțin de o oră

| 17 mai, 16:16

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică la prânz, la ora 13.16, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, un alt seism s-a produs, la mai puţin de o oră distanţă, în Brăila.

Primul cutremur a avut loc la o adâncime de 144 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Săcele (49 de kilometri), Plopeni (55 de kilometri) și Mizil (55 de kilometri).

Un al doilea cutremur a avut loc în Brăila şi a avut magnitudine 3. Acesta din urmă a fost, însă, unul de suprafaţă, epicentrul aflându-se la doar 5 km adâncime.

De la începutul lunii, pe teritoriul României s-au mai produs nouă cutremurem însă doar trei dintre ele au avut magnitudine mai mare de 3.

Citește și: Înregistrare INCREDIBILĂ: Noul cutremur devastator din Nepal, surprins de camerele din Parlamentul ţării

Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, informează România TV.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ