Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni

| 24 sep, 2013

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 23 septembrie - 6 octombrie, în fiecare regiune a ţării.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În primele două zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori uşor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, în medie de 20...21 de grade. Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în zilele de 25 şi 26 septembrie, când valoarea medie va fi de 24...25 de grade. După data de 27 septembrie, scăderea de temperatură anticipată va readuce regimul termic diurn la valori în jurul celor climatologic normale. În privinţa regimului valorilor minime, se aşteaptă uşoare variaţii, în jurul mediilor climatologice (respectiv 10 grade) în prima parte a intervalului, apoi vor fi câteva nopţi cu temperaturi în general peste cele obişnuite, urmând ca începutul lunii octombrie să readucă valori în jurul normelor.

Ploi mai frecvente vor fi în intervalul 29 septembrie – 2 octombrie, în celelalte zile probabilitatea de ploaie fiind destul de redusă.

CRIŞANA

Regimul temperaturilor diurne în următoarele două săpămâni va fi caracterizat de valori în general uşor sub cele normale pentru această perioadă din an, cu medii ce se vor situa în jurul a 19 grade. O creştere de temperatură se anticipează pentru zilele de 25 şi 26 septembrie, când mediile de 22...23 de grade reprezintă valori mai mari decât cele înregistrate în mod obişnuit. În privinţa regimului termic al nopţilor se aşteptă variaţii, de la nopţi mai răcoroase în 25, 26 şi 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale în rest, şi anume medii în jurul a 10 grade.

Probabilitatea de ploaie se menţine destul de ridicată pe parcursul celor două săptămâni de anticipaţie, totuşi acestea vor fi mai frecvente şi moderate cantitativ între 29 septembrie şi 1 octombrie.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu o vreme răcoroasă, regimul termic din timpul zilei fiind caracterizat de valori sub cele normale ale perioadei, în medie de 16...17 grade. O creştere de temperatură se anticipează în jurul datei de 26 septembrie, când, cu valori în medie de 22 de grade, pragul climatologic normal va fi uşor depăşit. Pentru restul perioadei de prognoză, se anticipează valori ce vor oscila în jurul celor normale în această perioadă din an, cu medii la nivelul întregii regiuni de 18...20 de grade.
În prima săptămână vor fi variaţii destul de importante ale minimelor nocturne, apoi acestea vor fi apropiate de mediile multianuale.

Vor fi posibile ploi în mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare în 29 şi 30 septembrie şi 1 octombrie, când vor fi moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

Regimul temperaturilor maxime în următoarele două săptămâni va fi caracterizat de valori în general sub cele normale pentru această perioadă din an, cu medii de 16...17 grade. O creştere de temperatură se anticipează în jurul datei de 26 septembrie, când media de 21 de grade se va situa peste valorile obişnuite. În privinţa regimului termic al nopţilor se aşteptă variaţii, de la nopţi mai răcoroase în 25, 26 şi 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale în rest, şi anume medii de 9...11 grade.

Probabilitatea de ploaie se menţine destul de ridicată pe parcursul celor două săptămâni de anticipaţie, totuşi acestea vor fi mai frecvente între 28 septembrie şi 1 octombrie, când ar fi posibilă şi cumularea izolat a unor cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

În săptămâna 23-29 septembrie vremea va fi în general răcoroasă, cu maxime termice, în medie, de 16...17 grade. O creştere de temperatură este prognozată pentru data de 26 septembrie, când media de 20 de grade se apropie de norma termică a datei. În săptămâna 30 septembrie- 6 octombrie nu vor fi variaţii termice importante, astfel că maximele vor fi în medie de 18 grade, în jurul normei climatologice pentru această perioadă din an. Nopţile şi dimineţile vor fi răcoroase în mare parte a intervalului de referinţă, cu medii de 6...8 grade, o uşoară creştere de temperatură fiind de aşteptat în 30 septembrie – 1 octombrie, când media regională va fi de 10...11 grade.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, când local pot fi moderate cantitativ. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, pe suprafeţe restrânse.

DOBROGEA

Temperaturile maxime, în medie de 20 de grade, vor caracteriza un regim termic apropiat de cel obişnuit al perioadei, iar în 26 şi 29 septembrie chiar mai ridicat decât normal, cu o medie de 22 de grade. În cazul minimelor nocturne, distribuţia raportată la valorile climatologic normale indică o abatere negativă, deci o vreme răcoroasă pentru 25, 26 şi 28 septembrie şi medii în jurul normelor perioadei, respectiv 12...13 grade, în restul intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 30 septembrie şi 1 octombrie.

MUNTENIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele obişnuite ale perioadei, cu 21...23 de grade, în medie. Încălzirea vremii prognozată în jurul datei de 26 septembrie va aduce o medie de 24...26 de grade, valoare mai ridicată decât ar fi climatologic normal. Aceeaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care, cu 9...12 grade în medie, se vor situa în jurul valorilor mediate multianual.

Ploi mai frecvente se estimează a fi în jurul datei de 30 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusă.

OLTENIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele obişnuite ale perioadei, cu 21...23 de grade, în medie. Încălzirea vremii prognozată în jurul datei de 26 septembrie va determina o valoare mai ridicată decât ar fi climatologic normal, în medie de 24...26 de grade. Aceaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care, cu 9...12 grade în medie, se vor situa în jurul valorilor mediate multianual.

Probabilitatea de ploaie se menţine destul de redusă, cu excepţia zilelor de 30 septembrie şi 1 octombrie, când ploile se pot semnala local.

LA MUNTE

Valorile termice se vor menţine destul de scăzute în primele zile, atât cele maxime, cu medii de 7...10 grade, cât şi cele minime, cu 2...4 grade. Apoi, o creştere uşoară a temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11...12 grade ziua şi 4...6 grade noaptea, apropiat de ce ar fi normal în această perioadă din an.

Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptând perioada 29 septembrie-1 octombrie când ploi moderate cantitativ vor fi pe spaţii mai extinse. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi trecător şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ