Yahoo a cumpărat o aplicaţie de recunoaştere a imaginilor

| 27 aug, 2013

Grupul de internet american Yahoo! Inc. a cumpărat, luni, IQ Engines, o aplicaţie de recunoaştere a imaginilor, pe care o va folosi pentru îmbunătăţirea serviciului său de fotografii Flickr.

Echipa IQ Engines a confirmat achiziţia start-up-ului de către Yahoo, însă valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, potrivit Mediafax.

"IQ Engines s-a alăturat echipei Flickr de la Yahoo!", se spune într-un anunţ postat pe site-ul IQ Engines. În anunţ se mai spune că echipa IQ Engines este un admirator al aplicaţiei Flickr, precizând că abia aşteaptă să lucreze la îmbunătăţirea modului de organizare a fotografiilor de pe Flickr.

De când a devenit director general al Yahoo!, în iulie anul trecut, Marissa Mayer a actualizat aplicaţia Flickr pentru fotografii şi a făcut numeroase achiziţii.

IQ Engines este un start-up a cărui tehnologie permite analizarea, trierea şi clasificarea imaginilor, prin utilizarea tehnicilor de recunoaştere facială.

Grupul Yahoo! Inc. încearcă să îşi revigoreze imaginea şi să atragă mai mulţi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

În acest sens, Mayer a cheltuit în ultima perioadă peste 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpăra peste 20 de start-up-uri.

Yahoo! a anunţat, recent, că a cumpărat browser-ul Rockmelt, care combină navigarea pe internet cu accesul la reţelele sociale, precum Facebook şi Twitter. De asemenea, Yahoo! a cumpărat platforma de comerţ electronic Lexity. Totodată, la începutul lunii iulie, Yahoo! a anunţat că a cumpărat compania Qwiki, care dezvoltă o aplicaţie care îi ajută pe deţinătorii de telefoane inteligente să realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor.

În luna mai, Yahoo! a anunţat că va prelua Tumblr, serviciu care găzduieşte 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, după cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.

Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, că mizează pe faptul că Tumblr va contribui la creşterea atractivităţii Yahoo! pe piaţa publicităţii online, pe care concurează cu Google şi Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ