Zbor deasupra unui cuib de politruci: Neamțu, Papahagi și Ofițeru

| 22 mai, 2013

Triumviratul a descoperit că una din chiflele pe care le-au aruncat anul trecut, la derută, în devălmășia atacurilor propagandistice la adresa premierului Victor Ponta, a fâsâit abia acum.

Mihail „Horia” Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru fac un trio formidabil, încropit parcă după una din rețetele marketingului modern: cumperi doi și pe al treilea îl primești gratis. Ambițioși peste măsură, dar rămași oarecum fără obiectul muncii și în lipsa unui conflict care să le legitimeze tumultuoasa devenire politică, aceștia își compensează nepriceperea prin entuziasm. Este un entuziasm burlesc, de un umor irezistibil, același care ne-a adus zâmbetul pe buze și ne-a luminat odinioară copilăria ori de câte ori trei oameni încercau să iasă pe o ușă, toți trei în același timp.

Triumviratul a descoperit că una din chiflele pe care le-au aruncat anul trecut, la derută, în devălmășia atacurilor propagandistice la adresa premierului Victor Ponta, a fâsâit abia acum. Cei trei ambițioși, mai cu moț, își construiseră propriile acuzații de plagiat la adresa premierului, jucărie cu care s-au jucat în nisip nebăgați în seamă de adulți până acum, când Procuratura le-a dat un NUP scurt, din rever.

Neamțu, omul cu usturoiul, a dus imediat mâna la frunte și a dat ochii peste cap, cum a văzut el că fac cântăreții cu șansă incertă la Eurovision. Cel botezat la nimereală și „Horia”, în focul luptei de pe baricada unde anul trecut dreapta combătea strașnic cu whisky și tricolor lovitura de stânga la adresa statului degeaba la Cotroceni, este un om de mare angajament și inițiativă. Pe scurt, un arivist autentic. Despre precursorul său istoric se povestește că și-ar fi convins părintele politic în urma unei dispute din senatul roman în care argumentele, se știe, au fost tăioase și fără ocolișuri, aplicate cu predilecție între omoplați. Așa se face că acest Brutus modern, neglijat de părintele său în ale coagulării unei drepte puternice, a renunțat la usturoiul vânturat în favoarea pumnalului ascuțit al ingratitudinii și arivismului politic.

Plagiatul i-a apărut respins de procurori parcă special ca să-i fie lui servit pe tavă. Așa că a luat poziția de arrêt și s-a pornit câine surd la vânătoare să acuze și în dreapta și-n stânga. La dreapta l-a lătrat pe Băsescu de coabitare, iar la stânga pe Victor Ponta că ar fi fost curățat chiar de cel pe care-l nominalizase pentru funcția de procuror șef. Și pentru că-i în același timp un om cu idei pe cât de puține, pe atât de ciudate și fixe, a dat greutate acuzelor cu un slogan: furtul ucide. Problemele la inițiativa triumviratului condus de Neamțu ar fi însă în număr de două. În primul rând, decizia de neîncepere a urmăririi penale a fost dată pe ultima sută a mandatului vechii echipe, adică de oamenii lui Morar. În al doilea rând, forma corectă a sloganului spune că ridicolul ucide.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ