Zeci de percheziții în București și în șapte județe într-un dosar cu prejudiciu de peste 17 milioane euro

| 06 iul, 10:38

Zeci de percheziții sunt efectuate, miercuri dimineață, în municipiul București și în alte șapte județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul depășește suma de 17 milioane de euro.

Potrivit unor comunicate de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, perchezițiile vizează domicilii și societăți comerciale din județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița, Vrancea și din municipiul București.

"În fapt, urmare a sesizărilor Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, s-a stabilit că în perioada 2012 — 2015 suspecții, prin intermediul a 74 societăți comerciale, au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale", arată sursele citate.

Astfel, în baza facturilor emise de societățile "fantomă" administrate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 5 300 000 euro, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12 300 000 euro.

În vederea recuperării prejudiciului s-au dispus măsuri asiguratorii până la concurența prejudiciului creat.

În urma perchezițiilor vor fi puse în executare 21 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, iar perchezițiile sunt puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" din Ploiești și al polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ploiești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ