Zetea: Nu avem nimic împotriva comasării alegerilor dacă PNL înţelege că trebuie stabilit întreg calendarul

| 19 feb, 19:13

Deputatul PSD Gabriel Zetea a declarat luni că social-democraţii nu au nimic împotriva comasării alegerilor dacă partenerii lor de la PNL înţeleg că trebuie stabilit un calendar de alegeri pentru întreg anul.

 

"Nu e un subiect pe care PSD să-l fi propus foarte des în şedinţele coaliţiei, suntem mult mai interesaţi de buna guvernare, soluţii care trebuie luate, sunt restanţe pe care le-am avut, inclusiv săptămâna trecută, de exceptarea CASS pentru bolnavii de cancer sau pentru gravide. Dacă partenerii de la PNL înţeleg că nu putem să discutăm doar despre comasare acum a alegerilor europarlamentare cu locale şi vorbim despre un calendar pentru întreg anul, PSD nu are absolut nimic împotrivă", a spus Zetea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă se poate face comasare a alegerilor şi fără ca PSD şi PNL să aibă liste comune.
Deputatul PSD a menţionat că nu ştie dacă duminică a avut loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare, aşa cum se anunţase.
"Nu ştiu să fi existat o întâlnire a coaliţiei, dacă au existat discuţii între preşedinţii celor două partide, este foarte bine. E bine să comunice, să discute cât mai des, să se întâlnească cât mai des, pentru că până la urmă toată această discuţie care a apărut în spaţiul public legată de comasarea diferitelor tipuri de alegeri să fie finalizată în cel mai scurt timp", a afirmat Zetea.
Întrebat cum vede o listă comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare, el a spus: "Să vedem dacă există o astfel de decizie pe care cele două partide o pot lua. Nu cred că este suficient să discutăm doar despre liste comune pentru un anumit tip de alegeri. Dacă cele două partide, prin conducerile lor, prin discuţii, negocieri în cadrul acestor şedinţe de coaliţie, vin în faţa românilor cu un proiect de ţară astfel încât stabilitatea oferită de cele două partide, aşa cum a fost în anii anteriori, să poată să fie dusă şi în anii următori, atunci putem să discutăm despre anumite avantaje pe care România le are, şi nu cele două partide. Nu cred că interesează pe nimeni ce avantaj electoral poate să aibă PNL sau PSD prin comasări sau liste comune şi important este dacă cele două partide vin în faţa românilor cu un proiect de ţară, care sunt propunerile".

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ