Zgonea, deschis parteneriatului cu Preşedinţia şi Guvernul

| 13 mai, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a transmis lui Traian Băsescu o scrisoare în care îl asigură că grupurile parlamentare sunt deschise parteneriatului propus de şeful statului între Preşedinţie, Parlament şi Guvern, pentru îndeplinirea a trei obiective: stat de drept modernizat şi consolidat, adoptarea monedei euro şi aderarea la spaţiul Schengen.

"Grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor îşi manifestă disponibilitatea şi susţinerea în procesul de modernizare a instituţiei parlamentare, în lupta împotriva corupţiei, cum de altfel s-au manifestat deja prin adoptarea, în 2012, a Declaraţiei privind sprijinirea implementării noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2012 - 2015, prin care Parlamentul României condamnă corupţia în toate formele în care se manifestă", a spus Valeriu Zgonea în scrisoarea adresată preşedintelui Traian Băsescu.

El a adăugat că Parlamentul îşi exprimă în mod ferm angajamentul de continuare a luptei anticorupţie prin mijloacele legale corespunzătoare, având ca obiectiv asigurarea stabilităţii cadrului legislativ şi instituţional, precum şi sprijinirea îndeplinirii condiţionalităţilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Pe de altă parte, Parlamentul României, în baza prerogativelor ce îi sunt conferite de legea fundamentală, sprijină toate măsurile ce trebuie luate de autorităţile şi instituţiile competente în domeniu în vederea atingerii celorlalte două obiective, respectiv cel de adoptare a monedei euro şi aderarea la spaţiul Schengen", se arată în scrisoare.

Zgonea menţionează că atât el, cât şi membrii Biroului Permanent şi liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor sunt deschişi faţă de parteneriatul propus de Băsescu, în scopul modernizării instituţiilor fundamentale ale statului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ