Zgonea: În următoarele trei săptămâni, deputaţii să părăsească hotelul unde sunt cazaţi

| 01 iul, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, că deputaţii trebuie ca în următoarele două-trei săptămâni să părăsească hotelul în care sunt cazaţi.

"Biroul Permanent în ultima sa şedinţă a Camerei Deputaţilor a aprobat punerea în aplicare a dispoziţiilor articolului 40, alineatul 2 din Legea 96 după ce va fi promulgată - diurna de deplasare şi cheltuielile de cazare. În acest moment sunt toate documentele pregătite astfel încât secretarul general să informeze grupurile politice parlamentare şi deputaţii care locuiesc la hotel că în următoarele două săptămâni de zile cu siguranţă, maxim trei săptămâni de zile vor trebui să părăsească locul de cazare, pentru că din punct de vedere legal Camera Deputaţilor nu-şi va putea permite să plătească acea sumă şi nici nu mai are o relaţie contractuală, după publicarea statutului, cu companiile hoteliere", a afirmat Zgonea, după şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Conducerea Parlamentului a aprobat şi documentaţia privind rezilierea contractelor cu hotelurile după publicarea Statutului în Monitorul Oficial, a arătat preşedintele Camerei.

"Pe de altă parte, am aprobat toată documentaţia de reziliere a contractelor, după ce legal, statutar Statutul deputatului şi senatorului este publicat în Monitorul Oficial, astfel încât deputatul va avea resursele financiare acoperite şi până când se publică statutul în Monitorul Oficial şi după ce se publică în Monitorul Oficial. Sunt obligaţii legale. Am discutat şi cu reprezentanţii Curţii de Conturi. În acest moment toate prevederile sunt conform legii", a susţinut el.

El a explicat că din momentul publicării Statutului deputatului şi senatorului în Monitorul Oficial companiile hoteliere pot notifica parlamentarii în sensul ca aceştia să plece din camerele de hotel unde sunt cazaţi.

"Putem să ne trezim cu bocceluţa fiecărui deputat şi senator pusă în faţă, pentru că din punct de vedere legal Camera Deputaţilor şi Senatul nu mai pot plăti cheltuielile către aceste instituţii hoteliere. Noi am pregătit aceste documente, astfel încât parlamentarul să nu fie afectat de schimbare. Dacă vrea şi renegociază personal cu instituţiile hoteliere la o sumă care îi convine, noi, prin bugetul Camerei Deputaţilor, putem să-i acoperim 4.000 lei, restul, dacă îi dă din buzunarul domniei sale, este opţiunea domniei sale", a arătat Zgonea.

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite în sesiune extraordinară, au aprobat luni reexaminarea Legii privind Statutul senatorilor şi deputaţilor ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României. Decizia a fost luată cu 391 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat luni normele de aplicare ale Statutului deputatului şi senatorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ