Zgonea: Luni va fi luat în dezbatere proiectul privind câinii fără stăpân

| 06 sep, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că va cere Comisiilor de administraţie şi juridică să ia în dezbatere proiectul de lege privind câinii fără stăpân luni după-amiază, pentru ca săptămâna viitoare să poată fi adoptat în plen.

"Voi cere ca luni după-amiază Comisiile de administraţie şi juridică să ia în dezbatere acest proiect de lege cu decizia Curţii Constituţionale şi să-l promovăm. Vreau ca săptămâna viitoare, aşa cum au spus şi Crin Antonescu, şi Victor Ponta, acest proiect să fie promovat către Preşedinţie", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că deputaţii vor analiza cele "trei-patru-cinci articole2 care trebuie modificate, vor stabili clar care sunt argumentele în fiecare zonă - când se eutanasiază câinii, cum se eutanasiază, când se sterilizează şi care sunt responsabilităţile, după care o vor promova.

"Dacă există nemulţumiri într-o anumită zonă, facem din nou o dezbatere şi iniţiem un proiect de lege care să modifice, dar tot o modificăm. Eu, repet, şi astăzi, autorităţile locale au instrumentele legale. Dacă unii dintre ei se uită la proiectul de lege care stă în Parlament şi spun că nu au instrumente, eu cred că este o mare greşeală. Parlamentul Romaniei are un proiect de lege care a fost contestat la Curtea Constituţională. Acel proiect modifică anumite proiecte care sunt în vigoare în acest moment şi care conferă autorităţilor locale responsabilităţi foarte clare", a menţionat preşedintele Camerei.

Valeriu Zgonea a precizat că este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân după un interval de şapte zile, dacă aceştia nu sunt adoptaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2013
A Cooper
Stray Dog's
Dear Sir / Madam,
I understand that tragic event where a child was killed a few days ago. If the guard dog's did this then it is they & ONLY they who should beHUMANELY destroyed & the owners & child's guardian prosecuted. Where is the connection & why would you want to IN-HUMANELY destroy almost the whole stray dog population including 'puppies' & even CAT'S !!!!!!........ This situation has come about because the people who are given money to use to castrate / spay the dog's have NOT been using it for this purpose & now the dog's are paying the price for the corruption in Romania.
The worlds eye's are on you, they are watching your barbaric, inhumane & painfully sad actions. We will NEVER holiday in your savage country nor let Romania have a penny of our money because of the cruelty you allow & actively encourage & I would not feel safe living among such backward, savage & uncivilized people. My step son was to start a business in Romania but has abandoned all plans now.

If ALL the dog's had to be castrated / spayed by law, pet's included, then you would not have this perpetuating problem. Your actions to your problem, (killing), is an embarrassment to civilization.

Mr & Mrs A Cooper
06 sep, 2013
Jan Gilmour
Stray Dogs
06 Septembrie, 18:19
Un Cooper
Stray Dog
Stimate Domn / Doamna,
Am înțeles că evenimentul tragic în care un copil a fost ucis cu câteva zile în urmă. În cazul în câine de pază a făcut acest lucru, atunci acesta este ca ei si numai ei, care ar trebui distrus beHUMANELY & proprietarii și tutorelui copilului judecat. În cazul în care este legătura și de ce ai vrea să distrugă IN-uman aproape întreaga populație a cainilor fara stapan, inclusiv "pui" si chiar de pisica!! ........ Această situație a apărut pentru că oamenii care au dat bani pentru a utiliza pentru a castra / steriliza cainele au fost nu o folosește în acest scop și acum câine plătesc prețul pentru corupția din România.
Lumi ochii sunt pe tine, se uita acțiunile barbare, inumane și dureros de trist. Nu vom fi niciodată de vacanță în țara dumneavoastră Savage și nici să lase România să aibă un penny din banii noștri, din cauza cruzimii vă permite și a încuraja în mod activ și nu aș simți viu în siguranță printre ar înapoi, sălbatic și oameni necivilizat. Fiul meu pas a fost să înceapă o afacere în România, dar a abandonat toate planurile acum.

Dacă toate cainele a trebuit să fie castrat / sterilizat prin lege, animale de companie este inclus, atunci nu ar avea această problemă perpetuează. Actiunile tale la problema dvs., (uciderea), este o rușine pentru civilizație.

Mr & Mrs A Cooper
- Vezi mai multe la:

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ