Zgonea: Pentru legea graţierii aşteptăm punct de vedere de la Ministerul Justiţiei

| 17 feb, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că parlamentarii aşteaptă un punct de vedere de la Ministerul Justiţiei pe proiectul legii amnistierii şi graţierii, asupra căruia se va pronunţa Comisia juridică.

'Aşteptăm punctul de vedere de la Ministerul Justiţiei, i-am spus chiar astăzi (n.r. - luni) ministrului Justiţiei că a uitat să îmi trimită punctul de vedere la 1 februarie, aştept în continuare. Domnul ministru mi-a promis în decembrie că va informa Parlamentul şi va veni cu Înalta Curte, cu CSM, cu colegii de la Parchetul General şi vor discuta punctual situaţia amnistierii şi graţierii în toată Europa, situaţia de la Administraţia Penitenciarelor şi, dacă există o oportunitate pentru promovarea ei... Până atunci, acest proiect este, aşa cum sunt alte 294 de proiecte, un proiect de lege cu termen depăşit la camera decizională. Nu este pus pe ordinea de zi, dacă Guvernul spune că ce am propus acolo, după modificarea Codului penal, trebuie să fie respins, colegii din Comisia juridică îl vor respinge', a spus Zgonea după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că ministrul Justiţiei l-a informat că aşteaptă date de la Administraţia Penitenciarelor, care urmează să vină în cel mai scurt timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ