Ziua Poliției Române, sărbătorită în Piața Universității, Parcul Herăstrău și în mai multe sedii de Poliție

| 25 mar, 2014

Ziua Poliției Române este sărbătorită marți în Capitală printr-o serie de evenimente ce vor avea loc în Piața Universității și în Parcul Herăstrău, dar și la unele sedii de Poliție, unde polițiștii își prezintă tehnica de lucru, mediul și modul în care își desfășoară activitatea, vor proiecta imagini video cu infracțiunile privind delincvența juvenilă, dar și mici secrete ale muncii lor.

În Piața Universității, de la ora 10,00, vizitatorii pot vedea în zona pietonală dotările trupelor de intervenție, precum și celelalte echipamente din dotarea unităților de poliție, aici fiind organizată o expoziție de arme și costume ale Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIIAS). Vor exista standuri expoziționale cu tehnică de ultimă generație folosită în activitatea de poliție. 
Cei prezenți vor putea să vadă autospecialele, motocicletele și triciclurile folosite de polițiștii rutieri, precum și mașini de epocă pe care le-a folosit Poliția Română. Serviciul Pirotehnic al SIIAS va prezenta 'roboțelul pirotehnic', un dispozitiv performant de detectare a explozivilor și de dezamorsare a bombelor.

De asemenea, vizitatorilor le va fi prezentat laboratorul mobil de ultimă generație folosit de Institutul Național de Criminalistică pentru realizarea cercetării la locul comiterii unei infracțiuni. Polițiștii criminaliști le vor explica celor interesați modul în care laboratorul mobil îndeplinește multiple funcții și permite descoperirea și ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme și realizarea de portrete robot.

Echipe mixte, formate din polițist-conductor și câine, vor realiza diferite demonstrații de patrulare, de prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere. De asemenea, o ambarcațiune folosită de polițiștii Direcției de Poliției Transporturi va fi expusă, alături de celelalte mijloace tehnice ale Poliției Române.

Școala de Agenți de Poliției 'Vasile Lascăr' Câmpina va prezenta oferta educațională tinerilor care doresc să îmbrățișeze cariera de polițist. Copiii se vor bucura de o atenție deosebită din partea polițiștilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase va expune laboratorul mobil de identificare a substanțelor toxice și pentru decontaminare nucleară, bacteoriologică și chimică. Pe toată perioada manifestărilor, polițiștii vor împărți pliante cu materiale de prevenire, iar vizitatorii vor putea afla despre diferite campanii desfășurate de Poliția Română pentru combaterea și prevenirea infracționalității.

De asemenea, polițiștii Capitalei vor desfășura marți activități cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române în Parcul Herăstrău între orele 10,00 și 14,00, dar și în Parcul Al. I. Cuza, în incinta Secției 21 Poliție, platoul și sala de festivități din curtea Școlii Gimnaziale 174 "Constantin Brâncuși".

Este planificată și prezentarea unor activități în cadrul Programului prioritate națională — Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor și al Programului privind "Siguranța în școli" inițiat de Poliția Sector 6, prin subproiectul "Micul Polițist — 2014" inițiat și coordonat de Secția 21 Poliție.

"Ziua Porților Deschise" va fi marți, între orele 10,00 și 12,00, și la sediul Secției 8 Poliție și sediul Secției 9 și între orele 11,00 și 13,00 la sediul Secției 26 Poliție, la Secția 20 și Secția 22.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ