Ziua sentinţei pentru Neculai Onţanu. Procurorii au cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare

| 14 iul, 11:06

Curtea de Apel Bucureşti ar putea da astăzi sentinţa în dosarul de corupţie în care a fost judecat fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu. Procurorii au cerut pentru acesta pedeapsa maximă de 10 ani de închisoare.

În acest dosar apar şi nepoata şi nepotul fostului Ministru de Interne Gabriel Oprea. Avocaţii fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu, acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri, au susţinut, luni, la Curtea de Apel Bucureşti că fapta de luare de mită s-a prescris.

Procurorul DNA a arătat însă că în cazul lui Neculai Onţanu trebuie să i se aplice legea penală mai favorabilă, care este noul Cod penal, în timp ce apărătorii acestuia au cerut schimbarea încadrării juridice, în sensul de a se elimina forma agravantă din acuzaţia de luare de mită. "Chiar şi dacă nu se schimbă încadrarea juridică, prescripţia a intervenit cu privire la faptele de corupţie”, a susţinut apărătorul lui Onţanu.

"A fost o acuzaţie că acum 10 ani de zile aş fi primit un teren pentru că aş fi facilitat restituirea unor terenuri. Sunt două minciuni care au fost promovate de atunci. Eu nu am primit niciun metru pătrat de teren de la nimeni, iar restituirea terenului despre care face vorbire Parchetul nu a fost făcută de Primăria Sectorului 2, ci de către Comisia de la Prefectura Bucureşti", a susţinut, după proces, fostul primar al Sectorului 2, conform adevarul.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ