Zoom schimbă modalitatea de autentificare pe aplicaţia online şi varianta desktop

| 14 sep, 21:30

Compania Zoom, cea care deţine platforma de socializare cu acelaşi nume, schimbă modalitatea de autentificare şi trece la autentificarea cu doi factori, pentru a reduce riscurile de securitate atât pentru varianta desktop, cât şi pentru aplicaţia online.

Autentificarea cu doi factori (2FA) e disponibila pe portalul web Zoom, clientul desktop, aplicatia mobila si Zoom Room. 2FA accepta protocolul cu parola unica bazata pe timp (TOTP), deci functioneaza cu aplicatii precum Google Authenticator, Microsoft Authenticator si Free OTP.

Odata activat, sistemul va solicita utilizatorilor sa introduca un cod unic dintr-o aplicatie de autentificare mobila, cod primit prin SMS sau prin apel telefonic.

Acest lucru va impiedica infractorii sa preia controlul asupra conturilor, deoarece, pe langa adresa de e-mail si parola, vor trebui sa detina si controlul fizic asupra dispozitivelor mobile ale utilizatorilor, potrivit Ziare.com.

Configurarea 2FA e o procedura mai diferita, depinde daca esti administrator de afaceri sau utilizator individual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ