ANI: 29 de foști sau actuali aleși locali, în incompatibilitate

| 12 iun, 19:17

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu în cazul a 29 de foști sau actuali aleși locali, relatează Agerpres.

Este vorba despre 12 primari, patru viceprimari, un fost viceprimar/primar, cinci consilieri locali, cinci foști consilieri locali și doi foști consilieri județeni.

În cazul primarului comunei Vetrișoaia, jud. Vaslui, Vasile Puiu, raportul de evaluare întocmit de ANI nu a fost contestat de acesta și a rămas definitiv începând cu luna februarie 2012, însă Puiu exercită și în legislatura 2012-2016, contrar legii, aceeași funcție față de care a fost stabilit conflictul de interese.

Ceilalți edili aflați în incompatibilitate sau conflict de interese se numără primarul comunei Remetea, jud. Bihor, Adrian Călin Ștefănică, primarul comunei Atid, jud. Harghita, Laszlo Szocs, primarul comunei Scrioaștea, jud. Teleorman, Marian Șefu, primarul comunei Grojdibodu, jud. Olt, Dorel Iovancea, primarul comunei Dâmbovicioara, jud. Argeș, Dumitru Secăreanu, primarul comunei Pătulele, jud. Mehedinți, Ion Țicu, primarul comunei Diculești, jud. Vâlcea, Sabin Cupăreanu, primarul comunei Ipatele, jud. Iași, Costică Postârnac, primarul comunei Nanov, jud. Teleorman, Florea Grosu, primarul comunei Vlădești, jud. Argeș, Cristian Dică Hristu, și primarul orașului Teiuș, jud. Alba, Mirel Vasile Hălălăi.

ANI a constatat starea de incompatibilitate și pentru Marinică Cazacu care, în perioada 2008-2012, a deținut simultan cu mandatul de consilier județean de Ialomița funcția de prefect, precum și funcții de conducere la Poșta Română SA.

"De asemenea, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, Consiliul Județean Ialomița a încheiat cu SC CIRIL COM SRL (societate în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția administrator începând cu data de 17 ianuarie 2005), contracte având ca obiect delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate și acte adiționale la acestea. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 85, alin. (1), lit. c) și h), art. 88, alin. (1), lit. b) și art. 90 din Legea nr. 161/2003", se arată în comunicat.

Cazacu, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, a participat la dezbaterea și aprobarea hotărârii CJ Ialomița din 29 august 2008 privind aprobarea atribuirii în gestiune delegată a serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate, pentru perioada 1 iulie 2008 — 30 iunie 2011.

"Ulterior, CJ Ialomița a încheiat cu SC BOB TRANS SRL (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut funcția de director în perioada 21 februarie 2008 — 18 februarie 2009, iar soția sa a deținut funcția de consilier de urgență în perioada 10 decembrie 2010 — 23 mai 2012) și SC CIRIL COM SRL (societate în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția administrator începând cu data de 17 ianuarie 2005), contracte având ca obiect delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate. Persoana evaluată a încălcat, astfel, și dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77, alin. (1)și (2) din Legea nr. 393/2004", a explicat ANI.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ