BĂSESCU despre discuţiile cu Guvernul: O echipă foarte nepregătită, reducerea CAS e o măsură politică

| 14 iul, 2014

Scăderea CAS. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, că este ”o echipă foarte nepregătită”, care nu a fost în măsură să îi dea soluţiile de care avea nevoie pentru a fi liniştit în privinţa reducerii CAS.

Scăderea CAS. "Nu prea am avut succes, trebuie să recunosc, dar asta din ceea ce îmi pare a fi incompetenţa Guvernului care nu a reuşit să îmi prezinte nişte cifre care să mă facă să fiu mai liniştit", a declarat preşedintele Traian Băsescu la scurt timp după discuţiile pe care acesta le-a avut la Cotroceni cu echipa guvernamentală, în frunte cu premierul Victor Ponta.

"S-a venit doar cu afirmaţii: reducerea CAS-ului va face să iasă la iveală munca la negru, reducerea CAS creează noi locuri de muncă, argumente extrem de volatile. Nu ştiu cum se poate spune că reducerea CAS va crea locuri de muncă atunci când ai bani europeni pentru locuri de muncă şi nu îi foloseşti. Guvernul a venit cu o echipă foarte nepregătită. Pentru mine a fost clar că singura abordare pe care o au şi premierul şi ministrul Finanţelor este politică", a afirmat preşedintele.

Acesta a adăugat că este de acord cu măsura reducerii CAS-ului, însă a spus că a mai avut o experienţă cu un premier iresponsabil, făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu.

"Mă aşteptam ca măcar doamna ministru să vină cu o foaie A4: un miliard de aici, jumătate de miliard de acolo şi cu asta acoperim deficitul pentru această măsură. Este în măsura mea o măsură electorală pripită, care va aduce taxe suplimentare la populaţie. Ideea Guvernului este crearea unor facilităţi pentru companii, dar asta se va face cu costuri pentru populaţie. Nu va putea fi menţinut acordul cu FMI, cu Banca Mondială fără a se prezenta nişte surse de acoperire a deficitului de la fondul de pensii, care va ajunge la 18 miliarde cu introducerea acestei măsuri", a mai spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ