Concert la Palatul Cotroceni pentru personalul medical implicat în tragedia de la Colectiv

| 21 dec, 21:00

Corul Național de Cameră Madrigal a susținut, luni, la Palatul Cotroceni un concert, oferit de președintele Klaus Iohannis, în onoarea personalului medical care s-a implicat în acordarea asistenței răniților de la clubul Colectiv, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a afirmat, cu acest prilej, că evenimentul din clubul Colectiv a marcat întreaga țară.

"Ne sunt încă proaspete în minte gesturile de solidaritate umană, dăruirea și generozitatea celor care au venit în ajutorul victimelor, în noaptea tragediei, în zilele ce au urmat și până astăzi. Oameni care n-au ajuns în lumina reflectoarelor, pe care puțini îi cunosc, cu priceperea și forțele proprii au dat tot ce au putut pentru a salva vieți și pentru a alina suferințe. Vă mărturisesc că am fost mișcat de aceste gesturi", a spus Iohannis.

El a arătat că solidaritatea umană izvorăște din bunătate, toleranță și respect pentru viața celui de lângă tine, iar cei din sistemul medical și de urgență și-au dedicat viața și cariera salvării oamenilor și zi de zi fac eforturi pentru a le acorda ajutor, îngrijire și liniște sufletească semenilor.

"Plecând de la exemplul pe care îl dați, sunt convins că unitatea și solidaritatea, respectul reciproc și dedicarea pot deveni o constantă în societatea noastră. Pornind de la astfel de principii, avem șansa să progresăm ca societate", le-a spus șeful statului cadrelor medicale prezente la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că a fost impresionant și de valul de solidaritate din afara granițelor.

"Un moment dramatic a funcționat ca un adevărat catalizator. Indiferent de apartenență sau naționalitate, oamenii s-au unit pentru un țel comun, pentru a-i ajuta pe semenii lor aflați în nevoie și suferință. Este, dacă vreți, declarația simbol a umanității, care arată că altruismul și solidaritatea nu cunosc granițe. Vreau să le mulțumesc cu această ocazie și reprezentanților statelor prietene care au acordat asistență pentru cei aflați în suferință", a completat Iohannis.

Potrivit șefului statului, "există momente grele și evenimente dramatice care ne încearcă tăria de caracter, altruismul și umanitatea, care scot la iveală un tip de curaj și dăruire altfel nebănuite".

"Dar, dincolo de asemenea momente, stă în puterea noastră să fim mai solidari unii cu alții mereu. Nu e nevoie de evenimente tragice ca să ne amintim să fim oameni. Dacă zi de zi vom încerca să dăm ce e mai bun din noi, să aducem în jurul nostru, în familie, în comunitate mai multă generozitate și compasiune și să lăsăm ceva în urma noastră, vom avea o societate în care ne place să trăim", a subliniat președintele.

La eveniment au fost invitate aproximativ 500 de cadre medicale — medici, asistente, personal sanitar — care s-au implicat în mod activ, printr-o mobilizare exemplară, în acordarea asistenței medicale răniților de la club Colectiv, precizează Administrația Prezidențială.

De asemenea, au fost invitați și reprezentanți ai ambasadelor statelor care, din primul moment al tragediei, și-au manifestat disponibilitatea de a contribui material și prin ajutor medical calificat, ulterior acționând efectiv prin preluarea pacienților transportabili în clinici de specialitate din străinătate.

Instituțiile din sistemul sanitar al căror personal a fost invitat la Palatul Cotroceni pentru a participa la concertul Corului Național de Cameră Madrigal sunt: Maternitatea Bucur, SMURD, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, Serviciul de Ambulanță București — Ilfov, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (SMURD), Centrul Regional de Transfuzie Sanguină București, Spitalul Clinic de urgență pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', Spitalul de Urgență 'Prof. Dr. Dimitrie Gerota', Spitalul Clinic de Urgență 'Sfântul Ioan', Spitalul Clinic de Urgență 'Prof. Dr. Bagdasar-Arseni', Spitalul Clinic de Urgență 'Sfântul Pantelimon', Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică și Reparatorie și Arsuri, Spitalul Universitar de Urgență 'Elias', Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie', Spitalul Clinic 'Colțea', Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgență 'Prof. Dr. Agrippa Ionescu', Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Universitar de Urgență Militar, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. C. C. Iliescu' București.

Invitațiile la eveniment au fost făcute la propunerea instituțiilor abilitate, respectiv Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ