Cristi Preda ștergea pe jos cu Elena Udrea. Azi îi cară geanta

| 13 feb, 2014

Elena Udrea a folosit în trecut un termen interesant pentru a descrie poziția atât a lui Cristian Preda, cât și a Monicăi Macovei în Partidul Democrat Liberal - expresia „mucles”, împrumutată din argoul rrom.

Foști „colegi” în PDL și actuali „parteneri” în PMP, Cristian Preda și Elena Udrea profită de fiecare ocazie pentru a-și mai arunca câte-o „înțepătură“ cu privire la activitatea lor pe scena politică. Însă foarte distractiv este că, de cele mai multe ori, aceste „înțepături“ se transformă în adevarate războaie care nu au ca urmare decât fragmentarea și mai mare a „dreptei” băsisto-pedeliste.

Încă din 2010 au existat dispute aprinse între cei doi foști pedeliști care, de fiecare dată, au apelat la cuvinte „nepoliticoase” pentru a se ataca reciproc. Elena Udrea a folosit în trecut un termen interesant pentru a descrie poziția atât a lui Cristian Preda, cât și a Monicăi Macovei în Partidul Democrat Liberal - expresia „mucles”, împrumutată din argoul rrom. Se pare că această abordare s-a păstrat și după dezertarea către PMP.

Să ne amintim că o astfel de atitudine din partea preferatei președintelui Traian Băsescu a mai fost întâlnită pe scena politică, ba chiar la cel mai înalt nivel, fiind probabil o trăsătură a unui anumit fel de a face politică. Să ne amintim de episodul când președintele a folosit, fără să stie că este înregistrat, sintagma „țigancă împuțită” la adresa jurnalistei Andreea Pană. Desigur, expresia a fost calificată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ca o discriminare rasială din cauza căreia România a avut de suferit pe plan internațional.

Dar să revenim la „războiul politic” dintre Elena Udrea și Cristian Preda. Pe măsură ce anii au trecut, acesta a devenit din ce în ce mai dur și s-a ajuns chiar la excluderea din PDL a europarlamentarului Cristian Preda în anul 2012, la „inițiativa” Elenei Udrea. Atunci conducerea partidului l-a suspendat pe baza solicitării lui Silviu Prigoană, candidatul la primăria Capitalei susținut de Udrea, dar în realitate cererea a fost depusă de Ștefan Pirpiliu, în numele organizației PDL București, care era condusă la acea vreme de Elena Udrea.

La acel moment, Cristi Preda a susținut în zadar că „este un abuz pus la cale de Elena Udrea”. Iar astăzi, deși Preda promite că își va face singur dreptate în contextul în care fostul Ministru al Turismului „a lipsit de la lecția modestiei“, Elena Udrea a ajuns să dețină „butoanele” în PMP și politica „mucles Preda” se menține.

Declarațiile recente ale europarlamentarului sunt extrem de dure și arată că războiul continuă. Descriind-o pe Elena Udrea drept un personaj politic care „a întrecut măsura” și care lasă impresia că „este pe Titanic și cere un pahar cu șampanie”, Preda demonstrează că este dispus să conteste poziția „blondei președintelui” cu fiecare ocazie.

Din păcate pentru cariera sa politică, afirmațiile lui Cristian Preda, conform căruia Președintele Traian Băsescu nu îi va încuraja „planurile de mărire” ale Elenei Udrea, sunt combătute de realitatea politică. În contextul actual Președintele susține „feminizarea personajului politic”, iar majoritatea analiștilor cred că inventarea Partidului Mișcarea Populară are scopul de a îi oferi atât scaunul de la Cotroceni Elenei Udrea, cât și obținerea pentru încă un mandat a unui loc pentru Elena Băsescu în Parlamentul European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
Inchizitia
Inca un servitor la curtea varanului...
" Mucles " tu, bai Andrei Pop, jurnalist de paie !!! Cine Dumnezeu iti tot comanda subiecte inventate despre si cu Elena Udrea, sluga la stapan ce esti ? Cat timp crezi ca vei rezista practicand acest stil de a scrie atacand, inconstient de repercusiuni, oameni, intamplari fabricate in alambicurile din laboratoarele varanului flatulangiu ? Nu crezi sau nici macar nu banuiesti ca " cine rade la urma, rade mai bine ' ? As vrea, chiar m-as bucura ca intr-o buna zi sa vii cu argumente, cu dovezi inregistrate audio sau video despre fapte care au avut loc cu adevarat...atunci, chiar ce te-as felicita ! Pana va sosi ziua aceea cred ca va seca Dambovita, iar tu vei fi deja " oase si ulcele " ! Adio, sluga de varan !
14 feb, 2014
Tara arde si autorul se piaptana
Un articol 'subtirel"
Sa pui in carca Elenei Udrea presupuse vorbe pe care le-ar fi exprimat sau ca ea poruncea dupa pofta inimii in PDL astffel de bazaconii, mi se pare prea mult.
Am observat ca toti jurnalistii varanului incearca dar nu reusesc, sa zugraveasca din afara cercului, tot felul de povesti despre ministrul Udrea! Adevarul fiindu-le strain, minciuna la rang de virtute.
In loc sa va ascundeti de rusine ca primiti o paine de la cel mai mare penal al tarii, ca Ponta s-a aliat de nevoie si de teama cu Felix, ca la voi este tot raul tarii, ca voi il intretineti si manipulati prostimea, tot de fustele Elenei Udrea va tineti. Tara este in cadere libera, nu este guvernata, PSD se bate cu PNL pentru ciolan si nu pentru voi, pentru tara, iar voi bateti campii desi aveti rahhatul in casa. Sunteti penibili mai crestinilor! Credibilitatea unui text este numai atunci cand prezentati viata reala pe care o traim de doi ani de zile sub regimul mafiei USL...ne este tot mai rau. Nu ne intereseaza ca Preda s-a certat cu Udrea, nu depinde traiul nostru de intepaturile care au fost intre ei candva! Asa este in politica si in toate partidele. Deci, se anuleaza tot ce a scris aurtorul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ