Cum este afectată România de prăbuşirea preţului petrolului

| 18 ian, 08:12

Scăderea continuă a cotaţiilor ţiţeiului pe plan internaţional devine o problemă tot mai stringentă şi pentru ţara noastră, deoarece unele zăcăminte ar putea fi închise, ca urmare a intrării sub pragurile de rentabilitate, în vreme ce producătorii ar putea renunţa sau amâna investiţiile din Marea Neagră, care necesită sume consistente.

Preţul ţiţeiului a coborât sub 30 de dolari pe baril, iar acest lucru ar putea afecta direct România, în condiţiile în care producţia internă de petrol şi gaze ar putea intra sub pragul de rentabilitate, ceea ce ar forţa producătorii să închidă anumite zăcăminte sau chiar să renunţe la o serie de investiţii.
Cotaţiile internaţionale ale petrolului au coborât vineri la cel mai mic nivel din ultimii 12 ani, din cauza temerilor că Iranul va „inunda“ lumea cu petrol ieftin odată cu ridicarea sancţiunilor privind programul său nuclear, dar şi ca urmare a temerilor cu privire la starea economiei Chinei, care a suferit o serie de şocuri în ultimele săptămâni. Concomitent, Arabia Saudită şi alte state arabe bogate din zona Golfului Persic pompează cantităţi mari de ţiţei, în speranţa că vor scoate de pe piaţă producătorii americani de petrol de şist, care şi-au crescut foarte mult cota în ultimii ani.

 

Citeste mai mult AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ