E OFICIAL! Cum arată Guvernul lui Dacian Cioloş. "O treime dintre persoanele propuse ca miniştri sunt femei"

| 15 noi, 10:00

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunţat duminică echipa de miniștri care vor face parte din noul Cabinet, format din 21 de membri. Printre miniştrii propuşi se numără Lazăr Comănescu - la Externe, Petre Tobă- Interne, Mihnea Motoc- Apărare, Anca Dragu Paliu - Finanţe, Cristina Guseth- Justiţie şi Vasile Dîncu - Dezvoltare Regională. 

UPDATE 14.25 Vă prezentăm mai jos principalele declaraţii făcute de Dacian Cioloş, în Palatul Parlamentului:

"Sunt în măsură să vă prezint lista membrilor Guvernului pe care o să îl propun Parlamentului. Am urmărit să aleg oameni cu competenţe, cu experienţă pe domeniul pe care l-am propus să îl conducă, oameni care vin din sectorul privat, din administraţie, oameni care activează în diferite organizaţii din societatea civilă, oameni care au idei. Am urmărit să avem şi un echilibru de genuri. Cred că este unul din rarele propuneri de Guvern care are cam o treime din membri propuşi femei. Avem şi oameni cu o experienţă bogată, însă şi oameni tineri. am urmărit să fie profesionişti, deschişi spre dialog.

Cu aceşti oameni voi merge în faţa Parlamentului mâine şi poimâine:

Costin Grigore Borc - vicepremier, ministru al Economiei

Vasile Dâncu - vicepremier, ministru al Dezvoltării si Administraţiei

Lazăr Comănescu - Minsitrul Afacerilor Exeterne

Mihnea Motoc - Ministerul Apărării

Petre Tobă - Ministerul Afacerilor Interne

Anca Paliu Dragu - Ministerul Finanţelor

Cristina Guseth - Ministerul Justiţiei

Marian Costescu - Ministerul Transporturilor

Adrian Curaj - Ministerul Educaţiei

Claudia Ana Moarcăş - Ministerul Muncii

Patriciu Achimaș-Cadariu - Ministerul Sănătăţii* (Prima propunere a lui Dacian Cioloş a fost Andrei Baciu, însă acesta a fost retras de pe lista cu miniştri. Detalii AICI)

Achim Irimescu - Ministerul Agriculturii

Victor Grigorescu - Ministerul Energiei:

Aura Răducu - Ministerul Fondurilor Europene

Cristiana Paşca Palmer - Ministerul Mediului

Marius Raul Bostan - Ministerul Comunicaţiilor

Vlad Alexandrescu - Ministerul Culturii

Elisabeta Lipă - Ministerului Sportului

Violeta Alexandru - ministru delegat pentru consultare publica si dialog social (funcţie nouă în Guver)

Şeful cancelariei primului ministru: Ioan Dragoş Tudorache

Dan Stoenescu - ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni

Cristian Ciprian Bucur (sef serviciu la Comisia Juridică) -ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentului

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

UPDATE: Dacian Cioloş va susţine o conferinţă de presă la ora 14.00, în cadrul căreia va anunţa echipa sa de miniştri

Dacian Cioloş şi-a definitivat echipa de miniştri. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, PSD va susţine noul Guvern, transmite România TV. Totodată, sociologul Vasile Dâncu urmează să fie vicepremier în guvernul Cioloş.

Numele lui Vasile Dâncu a fost vehiculat încă de la început, chiar şi pentru postul de premier, iar acum se află pe lista lui Cioloş ca vicepremier, relatează România TV.

Din cabinetul Cioloş ar mai putea face parte Achim Irimescu - Ministerul Agriculturii, Anca Paliu Dragu - Finanţe şi Bogdan Simion - Ministerul Muncii.

La MApN a  fost vehiculat numele lui Mihnea Motoc, la Ministerul Dezvoltării - Dan Dungaciu, la Justiţie - Cristina Guseth, iar la Comunicatii - Mihai Tudor sau Marcel Opriş.

Pentru Ministerul Sănătăţii, ultimele nume lansate în spaţiul public au fost cele ale lui Marcel Tanţău şi Cseke Attila, însă se pare că Cioloş va face o altă nominalizare.

De asemenea, la Educaţie, unde a fost intens vehiculat numele lui Sorin Cîmpeanu, Cioloş va anunţa o altă propunere.

La MAE s-a vorbit de menţinerea lui Bogdan Aurescu, însă, potrivit unor surse politice, Cioloş ar fi decis ca niciun membru al Guvernului Ponta să nu mai facă parte din cabinetul său.

Constantin Dudu Ionescu a fost un nume vehiculat pentru MAI, însă şi aici Cioloş ar urma să facă o altă nominalizare.

Anca Răducu ar urma să fie ministru al Fondurilor Europene.

"Zilele acestea am avut discuții consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipă solidă, iar procesul de selecție a miniștrilor este în plină desfășurare. La sfârșitul acestei săptămâni intenționez să prezint lista miniștrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare", scria Cioloș pe 12 noiembrie într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Copreședintele PNL București Teodor Atanasiu declara sâmbătă că liderii liberali vor avea duminică o întâlnire cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, care își va prezenta echipa de guvernare.

"Domnul Cioloș are o întâlnire cu toate partidele parlamentare pentru a-și prezenta echipa, am înțeles că în ziua de mâine. Și PNL are o întâlnire mâine cu domnul Cioloș", a afirmat Atanasiu, sâmbătă, într-o conferință de presă.

Duminică, Partidul Social Democrat va face bilanțul guvernării Ponta, care va fi prezentat după ședința Comitetului Executiv Național al formațiunii. CExN al PSD se va reuni duminică, de la ora 13,00, la Camera Deputaților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 noi, 06:06
Valter COJMAN
guvern de "tehnocrati"
Si acum sa vedem cum stam cu guvernul Ciolos, guvern de "tehnocrati":
1. Ciolos: premier - dosar penal abuz in serviciu
2, Adrian Curaj: M, educatiei - dosar penal pentru abuz si santaj
3. Andrei Baciu: M. sanatate inlocuit dupa cateva ore
4. Cristina Guseth: M. "justitiei" - prietena intima a lui Macovei, a catalogat votul a 7,4 miliane de romani ca fiind o mineriada si, in plus, nu are pregatire juridica (unde dracului a vazut Ciolos competente, la asta, la justitie?)
5. Costin Borc: M. economiei - privatizari cu iz penal a fabricilor de ciment din Romania.
6. Petre Toba: M. interne - omul de casa a lui Blaga si dotat cu multiple terenuri in Ilfov dintr-un amarat de salariu de bugetar.
7. Vasile Dancu: M. dezvoltarii - pupincurist a lui Iohannis, omul serviciilor secrete (SRI) si fost membru PSD...
Lista va ramane deschisa ca sa vedem ce mai aflam si despre ceilalti...
15 noi, 12:49
adi
Bai agricultura ,Ciolos ,bah, nu ti se pare "palaria" (asta cu a fi prim-ministru) pe care vrei s-o incerci prea mare?De aici se vede ca e cu 5 numere mai mare.Stai eventual la agricultura ta .Ca sa intelegi mai bine o sa-ti vorbesc in jargonul prietenului tau nea basica cu care te sfatuiesti:bah ,a fi prim-ministru nu-i la fel cu a ministru/comisar la agricultura .A fi prim-ministru inseamna ca hotarasti si decizi ce faci pentru oameni ,pentru Romani si Romania ,iar ca agricultor pentru bovine . Daca te-a sfatuit nea basica - e gresit sfatul , el de obicei da sfaturi gresite .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ