Elena Udrea: Nu există nicio legătură între Traian Băsescu şi clanul Bercea Mondial

| 23 iun, 2014

Cazul Mircea Băsescu. PMP îşi afirmă total sprijinul pentru preşedintele Traian Băsescu în situaţia creată de evenimentele în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, a declarat luni Elena Udrea, preşedintele acestui partid.

Udrea a subliniat, la o conferinţă de presă, că nu există nicio legătură între Traian Băsescu şi clanul Bercea Mondial.

'PMP rămâne partenerul preşedintelui Traian Băsescu şi partidul care doreşte să ducă mai departe proiectul şi viziunea preşedintelui României despre ceea ce ar trebui să se întâmple mai departe cu ţara noastră. Avem de făcut trei precizări: fără Traian Băsescu justiţia astăzi nu ar fi fost independentă, nu am fi putut vorbi în România de o justiţie puternică, de o justiţie care să nu fie influenţată politic, de o justiţie care să soluţioneze fără presiuni şi care să poată să respecte legea chiar şi atunci când e vorba de un membru al familiei preşedintelui României. În al doilea rând, fără Traian Băsescu justiţia ar fi rămas la stadiul de bileţele roz, tot aşa cum am găsit-o cu toţii în 2005, când actualului şef al Senatului, domnul Tăriceanu, făcea trafic de influenţă, scriind cu mâna dânsului mesaje preşedintelui României în care îi cerea să intervină în sprijinul prietenilor politici pe care îi avea la acea vreme. Putem spune deci că la sfârşitul mandatului acest obiectiv şi promisiune de a avea o justiţie puternică este un obiectiv îndeplinit', a afirmat Udrea.

Citeşte şi: Parlamentul se reuneşte marţi pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu

Dosarul Băsescu Bercea. Ea a arătat că nu există 'un om de bună credinţă' în România care să îşi imagineze că preşedintele Traian Băsescu ar fi putut vreodată să se gândească să intervină pentru un membru al clanului Bercea sau pentru oricine altcineva, adăugând că toţi care fac asemenea declaraţii sunt 'de rea credinţă' şi vor să compromită justiţia. Udrea a mai declarat că a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu pe marginea acestui subiect.

'Atacurile împotriva preşedintelui României sunt orchestrate de Dan Voiculescu, cel care se teme ca în scurt timp justiţia să funcţioneze şi în cazul lui, în dosarul său, pentru care instanţa va trebui să se pronunţe în perioada următoare', a spus Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, subiectul în care a fost implicat Mircea Băsescu a scos la iveală riscul ca România, din noiembrie, să cadă pe mâna unor 'foşti securişti, unii care ştiu să manipuleze, oameni care au putere şi forţă financiară, care conduc la rândul lor lideri politici'.

Citeşte şi: DNA: Membrii familiei lui Bercea Mondial, trimişi în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

Cazul Mircea Băsescu. PMP atrage atenţia că românii sunt parte a unui proces de manipulare şi a denunţat întreaga campanie mediatică dusă de unele trusturi de presă împotriva DNA şi a ÎCCJ, aceasta fiind o 'încercare de decredibilizare a justiţiei'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ