Fuziunea PNL-PDL: pornită ca o alianță, eșuează ca o diversiune

| 30 mai, 2014

Despre diversiunea alianței pritocite de Antonescu și Blaga, care mimează înțelegerea și planurile comune ca să acopere dezastrul de la europarlamentare de ochii propriilor partide, a amintit cel mai explicit chiar Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier liberal a subliniat fără menajamente că poveștile despre unificarea dreptei sunt „o diversiune de la rezultatul alegerilor pentru două partide care nu şi-au atins obiectivele”.

Conform lui Tăriceanu, apropierea între cele două partide este doar mimată și nu se poate concretiza. „Pentru PNL este un subiect perfect pentru a aduce o altă temă în discuţie fără să se facă un bilanţ” a criticat președintele Senatului, dând astfel greutate speculațiilor care apăruseră anterior la primele semne de controversă dintre Blaga și Antonescu, pe teme cum a rf numele noi formațiuni sau colaborarea cu PMP și Traian Băsescu.

Tăriceanu a subliniat de asemenea că, dacă vrea să fie candidat, Antonescu va fi nevoit ”să dea mâna” cu Udrea sau Băsescu. În această direcție însă opiniile sunt extrem de împărțite. Liderul PC, Daniel Constantin a declarat cu doar câteva zile în urmă că aceste tentative de reunificare a dreptei nu ridică riscuri pentru majoritatea guvernamentală, pentru că ”Orice alianţă care se formează, alianţă care îl are pe Traian Băsescu în componenţa sa, nu va câştiga mai mult de 6%, ăsta e scorul pe care l-a obţinut Traian Băsescu la alegerile europarlamentare cu partidul său. Ca atare, nu cred că va fi o problemă pentru noi”.

Ori, în aceste condiții ce șanse mai rămân pentru ”marele partid de dreapta” preconizat de Blaga, în condiția în care însuși punctul de pornire, respectiv alianța cu PNL se dovedește a fi o simplă butaforie...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mai, 2014
QCD
Buna sursa
bun ziarist, a gasit sursa perfecta. L-ai ajutat macar inainte sa-i ceri parerea pe Tariceanu sa se curete de noroiul de pe haine cules dupa sutul in khour luat de la fostul lui partid ?
30 mai, 2014
fan Sultanescu
daca nu v-ar fi teama,atunci n-ati mai comenta...
dar va este...
o sa traiti cu frica in san pana dupa turul II
gratie sondajului de la urne al lui Sultanescu,va veti bucura cateva ore..
apoi,se va asterne tacerea...
in cateva luni tradatorii buni de la voi,vor trece la ceilalti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ