UPDATE Gramatica lui Voiculescu a fost parţial îndreptată. Corectorii mai au de rezolvat două nereguli

| 13 noi, 2013

Una din greşelile de gramatică făcute de patronul din umbră al trustului Intact, Dan Voiculescu, pe blogul său personal a fost corectată după câteva ore. Mai sunt însă două formulări neconforme cu utilizarea corectă a limbii române. Voiculescu, care a ţinut miercuri să laude echipa sa de jurnalişti premiată la Gala APTR, a scris un text de cinci fraze în care a reuşit performanţa să maltrateze trei din ele.

La câteva ore după ce Dan Voiculescu a compus pe blogul său personal un text scurt dar presărat cu trei greşeli gramaticale, a fost reformulată doar prima propoziţie. Iniţial el a scris "Seriozitatea şi profesionalismul jurnaliştilor de la Antena 1 şi Antena 3 a fost premiat aseară la Gala premiilor APTR", însă corectorii blogului său au revenit şi au utilizat forma corectă   - "au fost premiate".

Au rămas în schimb celelate două greşeli.

În fraza următoare Voiculescu spune: "Premiile câştigate sunt dovada unei construcţii care s-a delimitat în timp ca un reper major pe piaţa media din România, câştigând totodată încrederea şi respectul publicului." Utilizarea verbului "a delimita" este nefericită în contextul în care autorul a dorit să laude pe cineva. Mai normal ar fi fost să fie folosit verbul "a impune".

A treia greşeală majoră vine în a treia frază: "Am văzut cum televiziunile Intact au fost nominalizate şi au câştigat la unele dintre cel mai importante categorii". Corectă este formularea "unele dintre cele mai importante".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2013
blabla
ce de iubitori de turnatori ..............
13 noi, 2013
iulia
.
Bine ca sunteti voi isteti ma. Se intampla, nu sunt greseli mari, articolul a fost scris in graba.
13 noi, 2013
PETRUS
SA SCAPAM DE REPTILA TURNATOARE DE LA COTROCENI
Sincer sa fiu nu stiam ca acestea sunt problemele societatii romanesti. Cred ca cea mai importanta problema a societatii romanesti este sa scapam cat mai urgent posibil de reptila turnatoare de la Cotroceni.
13 noi, 2013
Jix
vaaai!
Vai ce greseli, defapt acordul este facut la anumite cuvinte din text. Nu cred ca asta este problema romaniei in momentul de fata, nu un dezacord saraceste si nenoroceste tara, ci un presedinte mafiot.
13 noi, 2013
Bercu
Vai, vai
Ce s-au repezit pupin..."D-lui profesor" sa-l apere ! Pai cand pretinzi sa fii apelat ca "Dom'' profesor" si te exprimi ca un analfabet , cum sa-l mai aperi ? Asta-i profesor ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ