Guvernul a dat liber studenţilor vineri şi luni. UPDATE

| 11 noi, 2014

Guvernul a decis, în şedinţa de azi, ca zilele de vineri şi luni să fie libere pentru studenţi, ca să poată merge acasă să voteze.

UPDATE. Premierul Victor Ponta a declarat în şedinţa de guvern că măsura zilelor libere pentru studenţi s-a luat şi la alte alegeri, iar studenţii pot decide dacă rămân în campusurile universitare sau merg şi votează acasă, în localităţile de domiciliu.

"În egală măsură, azi adoptăm hotărârea de guvern propusă de Ministerul Educaţiei, un lucru care se mai folosea, de altfel, la cam toate alegerile, şi locale, şi generale. Ziua de luni pentru studenţi este liberă, cei care vor, sigur, să rămână în centrul universitar, rămân, dar cei care vor să meargă acasă să poată să voteze. Şi vineri. Vineri şi luni, în aşa fel încât, dacă merg acasă votează acasă, unde, evident, nu sunt niciun de probleme, dacă rămân aici în centrele universitare să ne organizăm bine şi să nu fie niciun fel de coadă sau aglomeraţie", a declarat Victor Ponta.


Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri proietcul de hotărâre introdus pe ordinea de zi privind suspendarea cursurilor universitare în zilele de 14 şi 17 noiembrie 2014.

Motivarea guvernului ţine de fluidizarea procesului de vot pentru studenţi.

Ideea acestei hotărâri a venit din partea Ministerului Educaţiei, care a spus că astfel studenţii au posibilitatea să voteze în localităţile de domiciliu, pentru a evita cozile care s-au format în campusurile universitare în primul tur.

"Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate", a motivat Ministerul într-un comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ