Iohannis către Ponta: Vom arăta la validarea Corinei Creţu în funcţie că ştim care ne e interesul naţional

| 11 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidat al ACL la prezidenţiale, a declarat joi, în vizita în judeţul Mehedinţi, că formaţiunea sa ştie care este interesul naţional şi îl va apăra la momentul validării Corinei Creţu în funcţia de comisar pentru Politici Regionale.

El a răspuns, astfel, apelului lansat, miercuri, de premierul Victor Ponta care a solicitat tuturor europarlamentarilor să sprijine validarea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politici Regionale.

'Vom arăta în afara ţării că ştim care este interesul naţional (...) Noi ştim să apărăm acest interes, ceea ce nu e cazul la PSD. Să ne amintim că atunci când s-a pus problema susţinerii unei candidate de a noastră pentru funcţia de vicepreşedinte în Parlamentul European, reprezentanţii social-democraţilor au votat împotrivă. Iar când a fost vorba despre un candidat de al lor, noi l-am susţinut fără rezerve (...) Sper ca PSD-ul să ia aminte şi să înveţe ceva din această lecţie', a afirmat Iohannis.

El a declarat, miercuri, în localitatea Şimleu Silvaniei, că scrisorile adresate preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi liderului PPE, Joseph Daul, cu privire la nominalizarea Corinei Creţu pentru un portofoliu de comisar european, nu vor fi retrase.

''Nu, nu avem de gând un asemenea demers fiindcă procedura pe care a folosit-o dl. prim-ministru Victor Ponta a fost greşită. Noi acest lucru l-am sesizat în scrisoare, nu am dorit în niciun fel să punem România într-o lumină proastă sau Doamne fereşte, să obţinem un portofoliu slab. Faptul că România a obţinut un portofoliu bun este un rezultat foarte bun'', a declarat Iohannis pentru AGERPRES.

Premierul Victor Ponta a făcut miercuri un apel către toţi europarlamentarii români să sprijine validarea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politici Regionale şi le-a cerut liderilor ACL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis să retragă scrisoarea prin care contestau comisarul român. 

La începutul lunii, copreşedinţii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au afirmat, în două scrisori semnate în comun şi adresate liderului PPE, Joseph Daul, respectiv preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că nominalizarea Corinei Creţu (PSD) pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii. În scrisori, Blaga şi Iohannis arată că 'desemnarea ilegală' făcută de premierul Victor Ponta poate afecta 'atât credibilitatea Comisiei Europene, cât şi pe cea a preşedintelui-ales, care ar putea fi pus într-o situaţie dificilă când va trebui să treacă de votul Parlamentului European, având în componenţa Cabinetului un comisar nominalizat ilegal'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ