Kelemen Hunor: Candidatura lui Tokes pe listele FIDESZ nu ne deranjează

| 05 apr, 2014

Candidatura lui Laszlo Tokes pe listele partidului FIDESZ, din Ungaria, la alegerile pentru Parlamentul European, nu este de natură să afecteze scorul electoral pe care l-ar putea obţine UDMR, a declarat sâmbătă, la Deva, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

El a explicat că procesul electoral nu permite ca partide din altă ţară să aibă liste de candidaţi depuse în alt stat, motiv pentru care Tokes nu ar putea fi votat de comunitatea maghiară din România.

'Candidatura lui Tokes în Ungaria nu ne deranjează, nu ne încurcă în niciun fel, fiindcă la europarlamentare nu vor exista liste în România. Mă refer la listele partidelor din Ungaria. Nu se poate vota pe acele liste. Din acest punct de vedere, pe noi nu ne încurcă prezenţa lui pe o altă listă, dintr-o altă ţară. Este decizia lui, nu comentăm această decizie', a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor s-a arătat optimist în ceea ce priveşte rezultatul la alegerile pentru Parlamentul European, menţionând că UDMR se va mobiliza pentru a putea fi reprezentată în forul european. 

'Eu sunt convins că printr-o mobilizare bună vom ajunge la un rezultat bun. Acum să nu cereţi să dau cifre, procente exacte. Dacă trimitem doi parlamentari înseamnă că am obţinut 6% sau peste 6%. Orice este peste 6,3% lucrează pentru al treilea mandat. Vom face o mobilizare bună şi trebuie să fim prezenţi în Parlamentul European. Asta este ţinta noastră', a adăugat liderul UDMR.

Preşedintele UDMR a participat sâmbătă la conferinţa judeţeană de alegeri a UDMR Hunedoara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ