Kelemen: Nu există o obligaţie a grupurilor UDMR de a semna plângerea împotriva lui Băsescu

| 15 apr, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat marţi că nu există o decizie a grupurilor Uniunii de a semna plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, dar fiecare parlamentar poate face acest lucru dacă aşa va considera.

'Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile privind ceea ce spus legat de Gabriela Firea şi soţul doamnei senator. Nu poate fi acceptată o astfel de declaraţie şi condamnăm astfel de şantaj sau ameninţare. De aici până la plângere penală este cale lungă. La noi în grup nu am luat o decizie, nu există nicio obligativitate pentru niciun membru. Fiecare analizează şi, dacă doreşte individual, semnează. Dar nu există obligaţie pentru grupurile noastre, nici de la Senat, nici de la Cameră pentru a semna această plângere penală', a afirmat, marţi, la Parlament, vicepremierul Kelemen Hunor. 

El consideră că nimeni nu trebuie să facă referire la informaţii la care are acces prin natura funcţiei.

'Nimeni nu trebuie să accepte un astfel de şantaj şi o astfel de intervenţie nici din partea preşedintelui, nici din partea premierului, nici din partea unui om politic. Nu pot accepta orice astfel de intervenţie, şantaj, ameninţare, trimitere la informaţii la care unii au acces prin natura funcţiei şi alţii nu au. Poţi să fii sau să nu fii de acord cu o comisie, dar nu poţi să faci astfel de declaraţii', a adăugat Kelemen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ