Klaus Iohannis şi Vasile Blaga resping ideea regionalizării pe criterii etnice

| 10 sep, 2014

Preşedintele PNL şi candidat ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Oradea, că deşi consideră benefică o regionalizare a administraţiei publice locale, nu consideră ca aceasta trebuie să fie făcută pe criterii etnice aşa cum solicită UDMR prin proiectul referitor la autonomia teritorială.

'E un lucru cunoscut că eu cred că regionalizarea administrativă are posibilitatea de a aduce o îmbunătăţire la modul în care funcţionează statul. În aceeaşi măsură, eu cred, dacă vom face, într-o regionalizare administrativă şi nu una etnică. Aşadar puteţi să înţelegeţi că nu mi se pare o cale bună aceasta', a declarat liderul PNL.

De asemenea, liderul PDL Vasile Blaga a adăugat că România ar avea nevoie de o reorganizare administrativ-teritorială, 'regionalizare sau cum s-ar numi'. 'Pentru că din punct de vedere administrativ, arătăm mai rău ca în 1968. E păcat. După 1990, şi din acest punct de vedere ne-am mişcat contra vântului. În timp ce în toată Europa s-a redus numărul unităţilor administrativ teritoriale. Nu dau exemplul Danemarca, ci Polonia, unde din 64 de voievodate mai au 14 şi li se par multe şi din 15.000 de primării mai au vreo 2.500 şi li se par multe', a spus Blaga. 

În opinia liderului PDL, principiul care ar trebui să stea la baza realizării acestei reforme este 'atâta autonomie în Olt, cât în Harghita'.

'Dar atunci când transmite Guvernul, indiferent ce culoare politică are că aici şi noi am greşit, când transmiţi responsabilităţi la primar sau la preşedintele de consiliu judeţean, indică-i şi sursa de finanţare. Nu-i dai doar obligaţii fără bani. Dar cum se pun discuţiile azi, atâta autonomie în Olt, cât în Harghita', a conchis Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ