Kovesi, decisă să distrugă CLASA POLITICĂ: Avem dosare despre toate partidele

| 08 apr, 18:25

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri că la Direcţie sunt în lucru dosare în care se cercetează fapte de corupţie în legătură cu finanţarea partidelor.

 

Întrebată la Radio România Actualităţi cum comentează faptul că există voci care susţin că deşi s-au reclamat posibile fapte de corupţie în legătură cu finanţarea partidelor, nu există nicio finalizare, şefa DNA a răspuns: "Sunt dosare în acest sens. Când o să le finalizăm, o să le aducem la cunoştinţa publicului", potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, cu privire la dosare aflate în lucru la DNA care ar viza persoane cu nume importante, Kovesi a afirmat că acestea sunt pentru procurori doar suspecţi.

"Nume importante pot fi pentru jurnalişti sau pentru cetăţeni. Pentru noi, sunt nume de persoane suspecte, care, din punctul nostru de vedere, au acelaşi statut şi le tratăm într-un mod egal. Probabil că sunt dosare în care calitatea persoanelor va suscita un interes mai mare, sunt dosare în care, poate, calitatea persoanelor nu va suscita interes, însă modalitatea de fraudare sau modalitatea de primire a foloaselor necuvenite este una nouă", a mai spus Kovesi.

Citeste si: INCENDIAR! Laura Codruţa Kovesi îl contrazice pe Florian Coldea

Şefa DNA a admis că sunt dosare în lucru care se referă la actuali sau foşti demnitari, menţionând că aceştia fac parte din partide politice diferite.

"Avem în lucru dosare ce vizează aceste persoane, cu menţiunea - care, cred eu, este extrem de importantă - că fac parte din partide politice diferite. Noi nu cercetăm oamenii după apartenenţa la un partid politic sau după apartenenţa la un cult, îi cercetăm în funcţie de poziţia şi funcţia pe care o deţin în sistemul public", a subliniat Kovesi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ