Kovesi, despre dosarele EADS şi Microsoft: Este posibil să apară nume noi

| 17 mai, 12:50

Laura Codruţa Kovesi a declarat că în cazul celor mai mari dosare de corupţie din România: EADS şi Microsoft se lucreaza ritmic, în nicio zi nu se stă.

"În dosarul Microsoft se lucreaza in continuare, se administreaza probe, avem audieri aproape saptamanal, avem comisii rogatorii in curs. Se lucreaza, pentru anumite persoane dosarul a fost finalizat, s-a trimis la instantra de judecata, sper ca in curand sa finalizam o parte din acest dosar. Sunt foarte multe cereri de probatiune formulate de avocatii persoanelor cercetate.

Este posibil să apară nume noi. Nu fac eu ancheta, procurorul de caz are obligatia sa verifice toate informatiile care apar. Daca vor aparea nume noi, va asigur ca o sa aflati", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şI:  Declarația EXPLOZIVĂ a șefei DNA! De ce se tem politicienii de procurorii anticorupție

Despre dosaruL EADS

"Se lucreaza ritmic, avem audieri, cereri de asistenta judiciara internationale, sunt foarte multe comisii rogatorii, sunt foarte multe audieri, se verifica documente, dar in ambele dosare vorbim de un singur act material, ci de suspiciunea comiterii unor acte pe perioade foarte lungi de timp, 7-8 ani, si trebuie verificat fiecare segment. Verificam multe contracte, prelungirea lor, acte aditionale. Nu e un dosar pe care sa-l poti solutiona in 3 luni. Si activitatea infractionala e extrem de ampla, implica foarte multe persoane, responsabilitati, documente care trebuie studiate, probe. Sunt sute de persoane audiate pana in prezent. Faptul ca nu facem publica fiecare etapa nu inseamna ca nu se lucreaza.

Colaboram şi cu alte state, dar nu pot sa le mentionez din motive de confidentialitate. In toate situatiile in care colegi de-ai nostri din Europa, SUA sau alte tari ne solicita asistenta, o acordam.

E posibil sa avem un rezultat in dosarele Microsoft si EADS anul acesta?
Sper sa avem mai multe raspunsuri. E posibil ca o parte a anchetei sa se finalizeze dupa care dosarul sa fie disjuns, la fel cum s-a intamplat si in prezent. Sunt persoane fata de care urmarirea penala s-a finalizat, dosarul trimis la instanta iar restul cazului a fost disjuns. Pe masura ce procurorul finalizeaza ancheta fata de anumite persoane, trimite la instanta. Se lucreaza ritmic, in nicio zi nu se sta", a conchis Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ