VIDEO: KLAUS IOHANNIS, interviu EXCLUSIV pentru ARD: "voi ataca la CCR orice modificare a Codului Penal"

| 17 mai, 12:57

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu în exclusivitate pentru televiziunea publică germană ARD. Şeful statului vorbeşte despre lupta anticorupţie, pe care o consideră o prioritate majoră pentru România.

În interviul în limba germană, Iohannis s-a referit şi la criticile politicienilor la adresa DNA şi tentativa de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Preşedintele a anunţat în premieră că, dacă va fi nevoie, va ataca la Curtea Constituţională modificările.

Citește și: Kovesi, despre dosarele EADS şi Microsoft: Este posibil să apară nume noi

Recent, Senatul a decis înlocuirea formulei "suspiciuni rezonabile" din Codul Penal cu "indicii temeinice", în cazul măsurile preventive. Mai mult, un grup de parlamentari PSD au propus o serie de modificări la cele două coduri prin care se doreşte, printre altele, eliminarea arestării preventive pentru fapte de corupţie.

 

Jurnaliştii germani vorbesc despre criticile aduse lui Iohannis, pe site-uri precum ziare.com şi hotnews.ro, pentru că este prea tăcut şi nu se implică în viaţa publică pe măsura atribuţiilor constituţionale. Dincolo de caracterul său reţinut, în interviul în germană preşedintele afirmă cu determinare: "Lupta împotriva corupţiei nu este un hobby al meu, ci este o necesitate absolută dacă vrem ca ţara să se dezvolte."

Interviul este difuzat la televiziunea germană duminică, 17 mai, de la ora 12.45.

Citește și: Kovesi, despre blocajul din instituţii invocat de premierul Ponta: "Dacă nu ai încredere în funcţionari, schimbă-i"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ