Liviu Dragnea a scăpat. Decizia magistraţilor în Dosarul Referendumul

| 06 mai, 08:44

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât amânarea deciziei în dosarul referendumului, până la 15 mai.

Cei nouă judecători au amânat astfel sentința în dosarul în care Liviu Dragnea şi alte 70 de persoane au fost judecaţi pentru fraude comise la referendumul de demitere a preşedintelui din 2012. La ultimul termen de judecata, acuzarea a cerut instantei condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsa cu executare, fara a mentiona cuantumul pedepsei.

Liviu Dragnea a spus atunci ca, in opinia sa, acuzatiile care i-au fost aduse "pleaca de la o premisa gresita si periculoasa pentru Romania".

Marti, Liviu Dragnea a recunoscut ca are emotii in legatura cu decizia instantei, insa a sustinut ca este nevinovat si ca impotriva lui nu exista nicio proba "serioasa", ci doar "afirmatii, consideratii, deductii".

In februarie 2014, doi dintre inculpati, Marius si Simona Predut, si-au recunoscut vinovatia, ei fiind condamnati la cate un an si patru luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

In cadrul procesului au fost audiate sute de persoane in calitate de martori, printre care s-a aflat si premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 08:47
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ