Macovei: Cred că România a rezolvat problema minorităţilor

| 25 apr, 2014

Europarlamentarul PDL Monica Macovei consideră că România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor naţionale şi că UDMR se foloseşte de acest subiect "pentru a avea un rost al existenţei", menţionând, totodată, că autonomia susţinută de formaţiunea maghiară este anticonstituţională.

"Cred că România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor, este dată drept exemplu multor state membre. UDMR foloseşte această chestiune pentru a avea un rost al existenţei", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, europarlamentarul PDL Monica Macovei, potrivit Mediafax.

Macovei a afirmat că susţine drepturile minorităţilor, opinând că acestea sunt respectate în România.

"Eu sunt pentru drepturile omului, cred în drepturile minorităţilor şi da, cred că sunt respectate în România", a spus europarlamentarul PDL.

Întrebată despre şansele proiectului de autonomie pe care UDMR intenţionează să îl depună în Parlament, Macovei a susţinut că problema autonomiei este împotriva Constituţiei.

Totodată, ea a subliniat că, dacă vreodată în România s-ar discuta despre autonomie, aceasta ar trebui să fie una publică şi nu doar în legătură cu o singură regiune.

Tag-uri: monica macovei, pdl, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ