Mănânci roşii de când te ştii, dar nu ştiai ASTA

| 16 feb, 2014

Cei mai mulţi nutriţionişti ne spun că este bine să procesăm cât mai puţin alimentele şi să le mâncăm în starea lor naturală, dar există şi alimente care sunt mai bune pentru organism atunci când sunt preparate.

Contrar aşteptărilor roşia în stare crudă nu este mai bună pentru organism decât cea preparată. Practic, o roşie încălzită (prin coacere) sporeşte semnificativ nivelul de licopen, substanta cu efecte anti-tumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele.

Gateste rosiile in ulei de masline pentru un pachet nutritional complet. De asemenea, roșiile crude pot fi asezonate cu sare, prin asta, elementele benefice vor fi mai bine absorbite de organismul uman.

Morcovul

În stare fiartă, morcovului, conține de 3 (trei) ori mai mulți antioxidanți, decât în stare crudă. Beta-carotenul conținut în morcov, organismul nostru îl poate obține numai din morcovul fiert.

Usturoi

După prelucrarea termică a usturoiului, calitatea vitaminei C se micșorează, dar crește în schimb conținutul de alicină (substanță ce are proprietăți antibacteriene și care previne formarea de cheaguri de sânge).

Tag-uri: legume, morcov, rosii, usturoi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ