Ministrul Transporturilor: Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017

| 09 dec, 17:49

Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, iar licitațiile vor putea începe în vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget.

"Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuția. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate și încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (...) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăștie — Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitațiile pentru proiectare și lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările", a spus Costescu, conform Agerpres.

El a precizat că una dintre probleme este insuficienta pregătire a proiectelor.

"Constatând acum problemele pe care le vedem cu Orăștie-Sibiu și cu celelalte lucuri care se demolează, am comparat cu ceea ce se întâmplă în alte țări și am observat că problema noastră este insuficienta pregătire a proiectelor. Vrem să ne grăbim. Avem o foame de autostrăzi, de drumuri, căi ferate, dar în dorința noastră sărim peste etape care, după, ne costă. Oricât de nepopular aș fi, eu o să rămân la convingerea că un lucru bine făcut înseamnă un lucru bine pregătit. În Germania, un stadiu de pregătire a unei autostrăzi și a unui obiectiv de investiții este de 4 ani, în România avem chiar un an și jumătate. Urmările se văd în segmente de genul Orăștie — Sibiu sau în alte segmente", a mai afirmat ministrul Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ